Op school lijken jongeren happy: ze maken lol en vertellen elkaar stoere verhalen. Maar het leven is niet altijd zo mooi als het lijkt. Jongeren voelen zich vaak depri, alleen of hebben iets heftigs meegemaakt. Sommige zijn verslaafd, snel afgeleid, agressief, angstig of dwangmatig bezig met eten. Deze problemen kunnen het jongeren knap lastig maken op school of thuis. Gelukkig is er wat aan te doen!

Bij verschillende locaties van De Hoop kunnen jongeren terecht voor onderzoek en behandelgesprekken om te werken aan hun probleem. Wanneer alleen gesprekken niet voldoende zijn, kunnen ze extra hulp krijgen en worden opgenomen in de kliniek. We geven ook voorlichting op bijvoorbeeld scholen of in kerken.

Stichting Voorkom!
geeft preventieve voorlichting over verslavende middelen, met name op lagere scholen in groep 8, en op middelbare scholen. Daarmee bereiken ze zo'n 60.000 tieners. Als na een voorlichting nazorg nodig is, bijvoorbeeld omdat in bijna iedere klas kinderen te maken hebben met een (alcohol)verslaafd familielid, dan kunnen ze met Stichting Voorkom! contact opnemen. 

Chris biedt pastoraat, advies en preventie middels: E-mail (help@chris.nl) , de Chris Chat, de telefoonlijn, via voorlichtingen en op evenementen. Jaarlijks heeft Chris contact met zo'n 15.000 kinderen en tieners. Dit aantal groeit al vele jaren jaarlijks met minimaal 10%.

Encelia: Het preventieprogramma op Curaçao daagt jongeren uit om te kiezen voor een gezonde levensstijl.

Delen via: