Het hele jaar organiseert De Hoop ggz in samenwerking met Vrienden van De Hoop thema-avonden, speciaal voor predikanten, voorgangers, pastores, pastoraal werkers, jeugdwerkers, kerken- en oudstenraden, diaconieën en anderen die betrokken zijn bij verlenen van pastorale hulp en (voor- en na-)zorg in de kerk of gemeente. Inhoudelijke bijeenkomsten over actuele onderwerpen verzorgd door medewerkers van De Hoop ggz. Tijdens de Week van Hoop, op dinsdag 25 juni, bent u van harte welkom bij de thema-avond over depressiviteit in Maarn. Aanmelden voor deze thema-avond

Datum
Locatie
Ontmoetingskapel PKN Maarn - Maarsbergen, Kapelweg 45, 3951 AB Maarn
Kosten
Deze bijeenkomst is kosteloos (wel aanmelden!)
Onderdeel van
Week van Hoop

Thema: Depressiviteit

In de praktijk van uw pastoraat treft u ongetwijfeld mensen met psychische problemen. Bijvoorbeeld mensen die last hebben van neerslachtigheid of depressiviteit. Mogelijk is het voor u een uitdaging om met gemeenteleden met deze problematiek in gesprek te zijn. Juist in een christelijke gemeente, waarin hoop en genade voor mensen voor handen is.

Download uitnodigingsbrief aan de kerken

Het programma van de thema-avond

De Hoop ggz is een aanbieder van geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en kinder- en jeugdpsychiatrie en daarmee thuis in vraagstukken rondom depressiviteit. Ook is zij als christelijke zorgaanbieder thuis in geloof. Een unieke combinatie.

Vanuit die combinatie kunnen en willen we u graag van dienst zijn. We nodigen u daarom uit voor deze thema-avond. Van onze kant zullen wij ingaan op de aard van deze problematiek en de risicofactoren daarbij. Van uw kant kunt u uw vragen aan ons voorleggen. Met elkaar gaan we in gesprek hierover. Theorie en praktijk aan elkaar verbinden.

Daarnaast willen we tijdens deze bijeenkomst met u in gesprek gaan wat De Hoop ggz voor kerken en christelijke gemeenten kan betekenen. En wat u mogelijk voor ons kan betekenen. Graag gaan we het gesprek aan op welke wijze we elkaar van dienst kunnen zijn en elkaar in onderscheiden eigenheid kunnen versterken en aanvullen. Wij denken dat dit op velerlei wijze kan en graag horen we wat uw gedachten zijn. Wij geloven in het belang van verbinding in deze complexe tijd.

Locatie: De Ontmoetingskapel PKN Maarn – Maarsbergen, Kapelweg 45, 3951 AB Maarn
Tijd: 19.15 uur – Inloop met koffie en thee
19.45 uur – Aanvang programma (einde programma rond 21.30 uur)

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd De Hoop ggz i.s.m. Stichting Vrienden van De Hoop. Heeft u vragen? Neem contact op met Maarten Ouweneel (coördinator kerkrelaties) via m.ouweneel@vriendenvandehoop.nl of 078-6111355.

Aanmelden voor deze thema-avond

Lezen en bidden

Wilt u verhalen van Hoop lezen en op de hoogte blijven van onze acties en evenementen? Schrijf u dan gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar mensen die voor ons werk en de cliënten willen bidden. Onze gebedsbrief verschijnt ook één keer per maand. Hierin staan actuele punten voor cliënten en projecten. Doe mee en schrijf u in!