Het hele jaar door organiseert De Hoop ggz in samenwerking met Vrienden van De Hoop thema-avonden. Ben jij betrokken bij het verlenen van pastorale zorg in de kerkelijke gemeente? Kom dan naar deze thema-avond in Den Bosch, op 11 december 2019. Meld je hier aan!

Datum
Locatie
Evangelische Gemeente Parousia, ‘s-Gravesandestraat 1b, Den Bosch
Kosten
Deze bijeenkomst is kosteloos (wel aanmelden)
Onderdeel van
Kerken en De Hoop

Thema: psychische stoornissen

Tijdens de avond behandelen we veelvoorkomende psychische problemen. Denk daarbij aan depressieve gevoelens, bipolaire stoornissen of zelf suïcidaliteit. Heftige onderwerpen, waarbij het een uitdaging kan zijn om hier in het pastoraat goed mee om te gaan. Tijdens de thema-avond leer je meer over deze problemen en bieden we handreikingen om mensen met psychische problemen te ondersteunen.


Voor wie?
De thema-avonden zijn speciaal bedoeld voor predikanten, jeugdwerkers, kerken- en oudstenraden, diaconieën, mantelzorgers en anderen die betrokken zijn bij verlenen van pastorale hulp en (voor- en na)zorg in de kerk of gemeente.


Sprekers op deze avond

Het inhoudelijke deel van de avond wordt verzorgd door Carla Aantjes (regiebehandelaar) en Elly Breedveld (gespecialiseerd in de impact voor ouders/partners van iemand met ernstig psychische klachten). Verder geeft een ervaringsdeskundige haar persoonlijke getuigenis en is er ruimte om vragen vanuit de pastorale praktijk te stellen. Tot slot is er aandacht voor de manier waarop kerken en De Hoop elkaar structureel kunnen versterken.

 

De bijeenkomst is gratis, meld je wel even aan.

 

Ik wil mij inschrijven!
Thema-avond psychische problemen
Thema-avond psychische problemen
Thema-avond psychische problemen