Het hele jaar door organiseert De Hoop ggz in samenwerking met Vrienden van De Hoop thema-avonden. Ben jij betrokken bij het verlenen van pastorale zorg in de kerkelijke gemeente? Kom dan naar deze thema-avond in Dordrecht, op 14 november 2019. Meld je hier aan!

Datum
Locatie
Dorp De Hoop, Provincialeweg 122, 3329 KP Dordrecht
Kosten
Deze bijeenkomst is kosteloos (wel aanmelden)
Onderdeel van
Thema-avonden

Thema: Stemmingsstoornissen

Tijdens de avond behandelen we het onderwerp stemmingsstoornissen. Denk daarbij aan depressieve gevoelens, bipolaire stoornissen of zelf suïcidaliteit. Heftige onderwerpen, waarbij het een uitdaging kan zijn om hier in het pastoraat goed mee om te gaan. Tijdens de thema-avond leer je meer over deze problematiek. Hierbij is specifiek aandacht voor jongeren die hiermee worstelen.

Voor wie?

De thema-avonden zijn speciaal bedoeld voor predikanten, jeugdwerkers, kerken- en oudstenraden, diaconie├źn en anderen die betrokken zijn bij verlenen van pastorale hulp en (voor- en na)zorg in de kerk of gemeente. De bijeenkomst is kosteloos, maar meld je wel even aan.

Sprekers op deze avond
Het inhoudelijke deel van de avond wordt verzorgd door Carla Aantjes (regiebehandelaar) en Piet Mulder (gezinstherapeut Kinder- en Jeugdpsychiatrie). Als je vragen hebt uit de pastorale praktijk, kun je deze daarna stellen aan een panel van deskundige medewerkers van De Hoop ggz. In de pauze en na afloop is gelegenheid voor ontmoeting. Ook is er aandacht voor de manier waarop kerken en De Hoop elkaar structureel kunnen versterken.

De bijeenkomst is gratis, meld je wel even aan.

Ik wil mij inschrijven!
Thema-avond
Thema