Oprichting
Het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC) is opgericht door de Vlaming Jef De Vriese. Nadat de psycholoog tot geloof kwam zocht hij naar een manier om geloof en hulpverlening met elkaar te verbinden. Zoekend naar een antwoord op deze vraag vond hij aansluiting bij Stichting De Hoop in Dordrecht.

Gods Woord naar harten en huizen
Het CPC heeft als doel Gods Woord naar de harten en huizen van mensen te brengen. Dit doen zij door het bieden van pastorale gesprekken, preventie en onderwijs. In afhankelijkheid van God en onder leiding van de Heilige Geest wil het CPC hulp bieden aan mensen in geestelijke nood.

Training in pastorale counseling
Daarnaast traint het CPC jaarlijks meer dan 100 mensen die bijvoorbeeld in hun gemeente verantwoordelijk zijn voor het geven van pastorale hulp. Deze trainingen vinden plaats in verschillende plaatsen in Nederland, zoals Heverlee, Tholen, Dordrecht en Amersfoort. Voor een cursus pastorale counseling of een driejarige pastorale opleiding bent u bij het CPC aan het juiste adres.

Giften
Het CPC wordt in zijn geheel uit giften gefinancierd. Jaarlijks is er minimaal € 60.000 nodig. Lees meer over de besteding van de giften.

Delen via: