God heeft ons gehoord

De emoties zijn voelbaar in de appjes die in snel tempo elkaar opvolgen. Er is duidelijk iets ongewoons gebeurd met Henny dat Peter ons zo bestookt.

En dat blijkt. Peter is zo blij dat Henny haar ogen heeft open gedaan en hen aankeek met een blik van herkenning. Hij kan het niet geloven dat dit waar is. Hij knijpt zich nog een keer in haar wang om te checken of hij toch niet droomt.

De begeleider laat ons de appjes lezen en we zijn stil van verwondering. Wie had dit gedacht? Hoe groot is onze Vader in de Hemel dat dit mogelijk is. Een heilig ontzag kruipt uit ons binnenste omhoog. Wie is Onze God? Wie is Hij dat hij zulke grote dingen kan doen. We danken Hem, we prijzen Hem. Deze keer doen we twee knikkers in de fles. Eén voor de open ogen van Henny en één voor het moment wat we mogen meemaken.​​​​​​​

Wat is er aan de hand en wat heeft dit met de Ambulante Thuis Begeleiding te maken? We starten bij het begin van het verhaal.

Henny voelt zich niet zo lekker en belt weer haar gesprek af. De begeleider vraagt wat door en vindt de reactie wat vreemd. Nu is dat niet zo gek bij Henny. Zij doet wel eens meer iets wat bij een ander vreemd overkomt. Maar dit was op een vreemde manier vreemd.

De begeleider besluit de huisarts te bellen en deze constateert corona. Henny komt in het ziekenhuis terecht en daarna al snel op de IC. Zij wordt overgebracht naar een ander ziekenhuis als de toestand verslechterd. Haar familie is erg verdrietig, vooral Peter. Moeder Henny is alles voor hen. Zij kunnen haar niet missen.

Als een cliënt in het ziekenhuis terechtkomt volgt er een Stop-Zorg bij Ambulante Thuis Begeleiding en wordt de WMO vergoeding stilgezet. De begeleider blijft toch contact houden met Henny en met haar familie. Hij gaat steeds somberder kijken en de berichten worden slechter. De familie wanhopiger.

 

Hij spreekt Leven over Henny uit en spreekt Henny aan om te leven. Geen reactie.

De begeleider gaat op bezoek en neemt de moed om te doen wat er in zijn hart leeft. Hij spreekt Leven over Henny uit en spreekt Henny aan om te leven. Geen reactie.

Ze bidden met elkaar om herstel. Maar Henny gaat alleen maar verder achteruit tot zij in slaap wordt gebracht. Weken van wachten en intensief (onbetaald) contact met de familie volgen.

Henny gaat zover achteruit dat er in een MDO wordt besloten om na vijf weken de behandeling te stoppen. Henny reageert nergens meer op en geeft geen teken van leven. Intens verdriet bij de familie die realiseren dat ze afscheid moeten nemen. We bereiden ons voor op het bericht van haar overlijden.

En dan komt het appje waar we mee beginnen. “God heeft ons gehoord!” In plaats van te overlijden heeft Henny haar ogen opengedaan en uit haar coma gekomen. De Vader heeft een moeder aan de familie teruggegeven!

𝘞𝘦 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯𝘶𝘪𝘵 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘤𝘩𝘳𝘪𝘴𝘵𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯𝘴𝘣𝘦𝘴𝘤𝘩𝘰𝘶𝘸𝘪𝘯𝘨. 𝘞𝘦 𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘢𝘧 𝘰𝘧 𝘥𝘦 𝘤𝘭𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘭𝘰𝘰𝘧 𝘣𝘪𝘫 𝘩𝘶𝘯 𝘣𝘦𝘨𝘦𝘭𝘦𝘪𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘵𝘳𝘦𝘬𝘬𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘴𝘭𝘶𝘪𝘵𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘰𝘱 𝘢𝘢𝘯. 𝘚𝘰𝘮𝘴 𝘩𝘦𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘤𝘭𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘰𝘧 𝘩𝘶𝘯 𝘧𝘢𝘮𝘪𝘭𝘪𝘦 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦 𝘢𝘢𝘯 𝘻𝘰𝘶 𝘻𝘰𝘢𝘭𝘴 𝘰𝘰𝘬 𝘪𝘯 𝘥𝘪𝘵 𝘳𝘦𝘤𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘩𝘢𝘢𝘭. 𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘳𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘰𝘮 𝘥𝘦 𝘩𝘦𝘮𝘦𝘭𝘴𝘦 𝘝𝘢𝘥𝘦𝘳 𝘢𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘸𝘦𝘳𝘬 𝘵𝘦 𝘻𝘪𝘦𝘯. 𝘖𝘯𝘻𝘦 𝘤𝘭𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘰𝘰𝘬 𝘨𝘦𝘣𝘳𝘶𝘪𝘬 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘢𝘧𝘥𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘰𝘳𝘢𝘢𝘵 𝘢𝘭𝘴 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘣𝘦𝘩𝘰𝘦𝘧𝘵𝘦 𝘢𝘢𝘯 𝘪𝘴.