Inschrijving Symposium Amersfoort

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Meer informatie over de workshops

 • Door:
  Annalyne van Oordt, psychotherapeut
  Sarmin Lok, psycholoog

  Hij is een narcist! Zij is echt zo’n borderliner! Duidelijk een persoonlijkheidsstoornis!

  Het zijn termen die te pas en te onpas gebruikt worden, maar wat is een persoonlijkheidsstoornis?
  Wanneer loopt iemand echt zo sterk vast op verschillende domeinen (denk aan relaties, werk, identiteit, emoties) dat er mogelijk sprake is van persoonlijkheidsproblematiek?

   

  Deze vragen, maar ook andere onderwerpen zoals Hechting, Richtlijnen voor behandeling en het Behandelaanbod van De Hoop ggz worden besproken in deze workshop.

 • Door:
  Rik Brand, orthopedagoog in opleiding tot GZ-psycholoog

  Waar in de centrale sessie al is ingegaan op emotieregulatie bij volwassenen, gaan we bij deze workshop in op de jeugd. Hoe leert een kind om gaan met emoties? En wat is eigenlijk een ‘normale’ ontwikkeling van emoties bij kinderen? Orthopedagoog Rik Brand neemt ons mee in de manier hoe we kinderen en adolescenten ondersteuning kunnen bieden bij het leren omgaan met emoties. Leer meer over de meerwaarde van kind- en jeugdpsychiatrie van De Hoop ggz Amersfoort.

 • Door:
  Meta van Toutert, psycholoog
  Dirk de Boer, coördinator geestelijke verzorging

  Bij De Hoop ggz wordt gewerkt vanuit een christelijke identiteit. We hebben een behandelaanbod voor mensen die geloven en voor mensen die niet geloven.

  Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Welke plaats heeft het christelijk geloof in de behandeling? En hoe kan de eigen kerk, een pastoraal team of de geestelijk verzorger van De Hoop bij de behandeling betrokken worden?

 • Door:
  Nienke HogeveenGZ-psycholoog
  Jorian de Vries, psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

  In deze workshop staat het gebruik van psychoactieve middelen centraal. Veel mensen drinken wel eens alcohol of hebben weleens drugs geprobeerd. Maar wat als het willen gebruiken, moeten wordt? Wat als iemand zijn gebruik niet meer in de hand heeft? In deze workshop nemen we je mee in onze visie op verslaving en we informeren je over de behandelmogelijkheden voor middelenverslaving bij De Hoop ggz. We kijken wat je als verwijzer of pastoraat kan betekenen voor iemand die kampt met een verslaving. Hoe kun je hem/haar het beste steunen, motiveren of doorverwijzen?

 • Door:
  Brenda Berkhout, verpleegkundig specialist ggz
  Justin Weeteling, GGZ-agoog

  Tijdens deze workshop bieden we handreikingen hoe om te gaan met mensen die worstelen met een porno- of seksverslaving. Het aantal mensen met een seksverslaving groeit in Nederland.

  De lijdensdruk van mensen met een seksverslaving is hoog en tevens – net als bij andere verslavingen – progressief. Het verslavingsgedrag brengt hen op diverse gebieden in de problemen. Denk aan relatieproblemen, afname van sociale participatie, gezondheidsklachten, woonproblemen, verminderde zelfzorg, financiële problemen en problemen op het werk.


  Hoe kunt je om hen heen staan en een goed vangnet voor hen zijn?
   Deze middag ontvang je praktische handvatten van professionals voor de communicatie, hoe hen te ondersteunen, te begeleiden en zo nodig door te verwijzen.