Kerst is vaak een heel lastige en eenzame tijd voor veel cliënten van De Hoop. Daarom organiseren wij de Kerstkaartenactie. U krijgt de kans om één of meer cliënten van De Hoop een kaart te sturen en hen zo te bemoedigen. Meld u aan voor deze actie en doe mee!

Naar het aanmeldformulier

Meedoen is eenvoudig.

 1. Meld u aan
  Via het aanmeldformulier kunt u zich opgeven voor de actie. Vanwege de aangescherpte privacywet is het niet meer mogelijk om de kaarten te sturen op naam van een cliënt, maar u kunt wel kiezen of u een kaart naar een man, vrouw of tiener wilt sturen.
 2. Schrijf een kaart met een persoonlijke boodschap
  Uw aanhef kunt u anoniem houden, zoals ‘Hallo!’ of ‘Beste lezer van deze kaart’. Tip: een kaart met een persoonlijke boodschap bemoedigt veel meer dan een kaart met alleen uw naam erop. Goed om te onthouden: niet iedere cliënt is in behandeling vanwege een verslaving. Uw wens hoeft daar dus ook niet betrekking op te hebben.
 3. Stuur uw kaart(en) naar ons toe
  Verstuur uw kaart(en) in een dichte envelop, voldoende gefrankeerd naar het volgende adres:
  Stichting Vrienden van De Hoop,
  o.v.v:
  Kerstkaartenactie + vermeld doelgroep kaart*,
  Provincialeweg 122,
  3329 KP Dordrecht
  * Vermeld op de envelop ook duidelijk welke doelgroep uw heeft uitgekozen: man, vrouw, tiener (man) of tiener (vrouw).
 4. Klaar!
  Wij geven uw kaart aan een cliënt op een afdeling van De Hoop, om zo een lichtpuntje te zijn in een moeilijke tijd.

"Het is bijzonder dat mensen aan je denken. Het is zo fijn dat je niet vergeten wordt"

Ja, ik doe mee!

Namens onze cliënten: dank u wel! Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

"Ik vind de kerstkaartenactie geweldig"

Elle (47) hoopt dat u meedoet. Haar man was cliënt bij De Hoop en kreeg kaarten. Elle is vrijwilliger en bezorgt ze.“Ik vind de kerstkaartenactie geweldig,” zegt Elle. “Mijn man kreeg vaak kaarten waar mensen een persoonlijke boodschap op geschreven hadden of een Bijbeltekst die heel toepasselijk was. Daarnaast worden er veel tekeningen meegestuurd. Dat is ook erg leuk. Mijn man heeft sommige kaarten bewaard omdat hij ze zo mooi vond.”

Elle (47) hoopt dat u meedoet met de kerstkaartenactie

Elle zelf was vele jaren geleden ook cliënt bij De Hoop. Tegenwoordig werkt ze als vrijwilliger bij Vrienden van De Hoop. “Ik was vroeger postbode, maar ik ben afgekeurd. Ik werk nu bij De Hoop om te participeren in de maatschappij en iets terug te doen voor wat ik bij De Hoop heb gekregen. Tijdens de kerstkaartenactie ben ik weer even postbode. Het is geweldig om dozen vol kaarten naar de afdelingen te brengen.” Elle ziet het belang van de kerstkaartenactie. “Veel cliënten hebben geen contact meer met hun familie. Dan is het zo bijzonder dat een onbekende aan je denkt en moeite voor je doet. Een kerstkaart kost niet veel, maar heeft enorm veel waarde. Ik hoop dat we deze actie nog jaren blijven doen!”