Kerst is vaak een heel lastige en eenzame tijd voor veel cliënten van De Hoop. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, houden we ieder jaar een kerstkaartenactie! Van oktober tot november kun je een mooie kaart naar cliënten sturen.  We hebben afgelopen kerst een heleboel mooie kaarten ontvangen en verstuurd naar de cliënten. We ontvingen hartverwarmende reacties. Daarvoor doen we het!

 

 

Een succesvolle kerstattentie!

Met de kerstattentie zamelen we geld in om cliënten in december een warm kerstpakketje en een Bijbels dagboek te geven, om hen te laten weten dat ze niet alleen staan. De kerstattentie gaat altijd naar alle cliënten van De Hoop die in een kliniek verblijven of bij een van de woonvormen. Afgelopen kerst haalden we een bedrag van €5.425 op. Met dit bedrag konden we de cliënten een mooi kerstpakketje geven. Bedankt voor al jullie giften en de mooie opbrengst. Volgend jaar kun je (weer) meedoen en doneren vanaf november tot december. Houd de website in de gaten!

Anneke: "Dat mensen op deze manier liefde willen delen vind ik fantastisch"

Anneke is al meer dan twintig jaar vrijwilliger bij de Hoop. Dit jaar hielp ze voor het eerst bij de kerstkaartenactie. “We kregen een enorme doos vol met zo’n 150 zelfgemaakte kaarten. Dat was overweldigend. Ik vind het zo bijzonder dat iemand misschien wel heel het jaar bezig is met het maken van kerstkaarten voor de cliënten. Het raakt mij dat onbekenden van de cliënten moeite doen en het belangrijk vinden dat zij kerstkaarten ontvangen. Dat mensen op deze manier liefde willen delen vind ik fantastisch.” Anneke werkt samen met participatiemedewerker Don. “Het is fijn om met Don te werken, want Don heeft al jarenlange ervaring met de kerstkaartenactie. Don denkt aan zaken, waar ik niet aan denk en vice versa. We vullen elkaar aan.”

 

Don: "Wat bijzonder dat mensen die mij niet kenden aan mij dachten"

Don helpt al een aantal jaren mee met de kerstkaartenactie. Vroeger was hij zelf cliënt. Tegenwoordig helpt hij als vrijwilliger mee bij Vrienden van De Hoop. Don: “Ik weet nog goed hoe bijzonder ik het vond kerstkaarten te krijgen tijdens mijn behandeling. Van mijn eigen familie kreeg ik niets. Dat mensen die ik niet kende aan mij dachten, dat raakte mij. Ik hing de kaarten op een mooi plekje in mijn kamer en heb ze nog jaren bewaard.” Door zijn eigen ervaring vond Don het extra leuk de kerstkaarten uit te delen. “Ik hoop dat de mensen bij De Hoop er net zoveel kracht uit putten als ik. Ik hoop dat de actie hen bemoedigd en dat ze voelen dat ze er niet alleen voor staan.”

Onze collega die druk bezig is met de kerstkaartenactie

Volg ons werk!

Wil je volgend jaar meedoen aan de kerstkaartenactie? Schrijf je dan gratis in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons werk en alle acties!

Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief

"Het is bijzonder dat mensen aan je denken. Het is zo fijn dat je niet vergeten wordt"

Waarom geen namen, maar anonieme kerstkaarten?

Vanwege de aangescherpte privacywet is het niet meer mogelijk om de kaarten te sturen op naam van een cliënt. Bovendien zijn de interne behandelingen tegenwoordig korter dan voorheen. Hierdoor bleek het afgelopen jaar dat veel cliënten bij deze actie buiten de boot vielen. Wij willen natuurlijk voorkomen dat cliënten geen kaarten krijgen doordat zij vlak voor of rond de feestdagen in behandeling komen. Daardoor is ervoor gekozen de kaarten anoniem te laten sturen. Hierdoor voldoen we aan de privacy-wetgeving en krijgen alle cliënten die hier behoefte aan hebben een bemoedigende kerstkaart. Ook al kun je geen naam als aanhef gebruiken, toch is je kaart een enorme bemoediging in een moeilijke tijd!