Meneer Hogeweg overleden

 

Geheel onverwacht is na een intensief leven vol kerkelijke, politieke en sociale betrokkenheid op 20 juli 2017 op 86-jarige leeftijd uit ons midden weggenomen Jacobus Hogeweg. De heer Hogeweg was medeoprichter van Stichting De Hoop in 1975.

De heer Hogeweg heeft jarenlang als voorzitter leiding gegeven aan de Raad van Toezicht waarvan hij eind 2011 afscheid heeft genomen. Tot het laatste moment was hij betrokken bij het werk van De Hoop. Medewerkers en cliënten van De Hoop hebben hem leren kennen als een betrokken en geïnspireerd persoon.

De heer Hogeweg had vanuit zijn christelijke geloof de krachtige overtuiging dat voor mensen met een verslaving of psychische problemen een nieuw leven mogelijk is. Die overtuiging is nooit veranderd. Wij zijn dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend en zal blijven betekenen.

Jaap de Gruijter, bestuurder van De Hoop, zegt: “De Hemel heeft er een bijzonder mens bij; wij mogen hier nu verder met herinneringen. De Hoop is mijnheer Hogeweg veel dank schuldig. We zullen hem missen, maar mogen op zijn schouders staan.” Kees Kleingeld, voorzitter van de Raad van Toezicht De Hoop, vult aan: “Meneer Hogeweg was een markant strijder tegen onrecht en de noden in de samenleving. Besturen was voor hem vanuit geloof in de herstellende kracht van God vooral doen wat Jezus van je vraagt. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor De Hoop heeft gedaan, zijn werk blijft van waarde!” Cor Kloet, voorzitter Vrienden van De Hoop, zegt: “Meester Hogeweg was een man met de gave om de buitenwereld te verbinden met de wereld waaraan hij gestalte wilde geven: Jezus, de barmhartige en bewogene voor mensen in alle omstandigheden. Door Gods Geest geleid mocht er zoveel moois en wonderlijks tot stand komen bij De Hoop. Met dankbaarheid mogen we terugzien op zijn nederige bijdrage hierin, en loven we zijn Schepper voor al het goede!”

Wij wensen mevrouw Hogeweg, de kinderen en (achter)kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Delen via:
« Naar overzicht