De situatie rondom het coronavirus heeft invloed op de activiteiten die Vrienden van De Hoop organiseert. Evenementen mogen bijvoorbeeld tot 1 juni 2020 niet plaatsvinden.

We houden je via deze website en via onze social media op de hoogte als er wijzigingen zijn in de activiteiten. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM en de overheid. De wijzigingen zullen ook zichtbaar zijn in de agenda.

Wijzigingen (3 april):

 • De Lofprijsavonden van april, mei en juni zijn uitgesteld tot na 1 juni 2020 en worden tot die tijd niet uitgezonden via livestream. Lees hier waarom!
 • De reünie voor oud-cliënten en medewerkers die gepland stond op 9 mei, wordt afgelast.
 • Er zijn nieuwe data voor de twee uitgestelde tochten van Vrouwen lopen voor Vrouwen! De Ladiesrun in Groningen is verplaatst van 16 mei naar 3 oktober 2020 en de wandeling door de Nieuwe Biesbosch is verplaatst van 18 april naar 10 oktober 2020. Lees meer over de tochten op de website van Vrouwen lopen voor Vrouwen.

Wijzigingen (update 27 maart):

Helaas heeft de overheid besloten dat activiteiten ná 6 april ook geen doorgang mogen hebben. De regeling geldt nu tot 1 juni 2020 en er is geen ondergrens meer van 100 personen. Wat betekent dit?
 • De Lofprijsavonden van april, mei en juni gaan niet door. Begin april laten we weten of een andere vorm gevonden is.
 • De Lentelunch voor Zakenvrienden van 26 maart wordt uitgesteld.
 • Begin april laten we meer weten over de Reünie voor oud-cliënten en medewerkers, die 9 mei gepland staat.
 • Vrouwen lopen voor Vrouwen heeft de Ladiesrun van 16 mei in Groningen uitgesteld en de Lentewandeling van 6 juni in Zwolle afgelast. Meer informatie vind je op de website van Vrouwen lopen voor Vrouwen.
 • Het sponsorevenement Rondje Nederland van Cycle for Hope wordt verplaatst naar 24-26 september 2020 en de Toertocht van 200 km van Cycle for Hope naar 26 september 2020. Lees de gedachte hierachter op de website van Cycle for Hope. De overige evenementen van Cycle for Hope vinden nog steeds op de geplande datum plaats, in het weekend van 11 en 12 september 2020.
Heb je vragen over één van de wijzigingen? Neem dan gerust contact met ons op. De meeste medewerkers van Vrienden van De Hoop werken vanuit huis en zijn gewoon bereikbaar.

Steun met een gift
We merken dat de onzekerheid rondom het coronavirus invloed heeft. Bedrijven, zzp-ers en sommige particulieren hebben het moeilijk. Kan jij wel een gift missen? Dan vragen we graag jouw steun, het werk onder cliënten gaat namelijk gewoon door. We zijn dankbaar dat we de mogelijkheid hebben om digitaal pastorale steun te verzorgen. Het Inloophuis is gesloten, maar vrijwilligers houden telefonisch contact met bezoekers of brengen eten langs bij degenen die in moeilijke omstandigheden leven. Zo proberen we toch klaar te staan voor degenen die hulp hard nodig hebben! Blijf jij hen helpen, ook in deze tijd? 

Doneer nu!

Wijzigingen (update 19 maart):

 • Begin april besluiten we of en hoe de Lofprijsavonden in april doorgaan.
 • De Nieuwe Biesboschtocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen die begin april zou plaatsvinden, is uitgesteld. Het is nog niet duidelijk of de coronacrisis ook impact heeft op de andere tochten.
 • De trainingsronde van Cycle for Hope van 28 maart is uitgesteld.

Steeds op de hoogte blijven van de actuele informatie over Cycle for Hope en Vrouwen lopen voor Vrouwen? Kijk dan op hun websites.

Bid je mee?

De komende weken zien we met vertrouwen tegemoet, in Hem die ons leven in Zijn hand houdt. Bid je mee voor de bestuurders, zorgmedewerkers en alle cliënten van De Hoop? De zorg voor deze kostbare mensen en hun strijd voor een nieuw leven gaat door, ook in deze lastige tijd. Dankjewel voor je betrokkenheid!

In elke tijd is er hoop! Daar getuigen de verhalen van onze cliënten van.