De Hoop heeft een aantal belangrijke vacatures in de zorg. Bent u in de zorg werkzaam en denkt u weleens over werken bij De Hoop? Klinisch psycholoog Jan Teerds vertelt hoe het is.

Jan werd in 2006 aangenomen als basispsycholoog om een nieuwe behandelmethodiek te implementeren. Hij vertelt: “Daarna heb ik de opleiding gedaan voor gz-psycholoog, later voor verslavingspsycholoog en ten slotte voor klinisch psycholoog. De Hoop heeft een enorm aanbod van opleidingsmogelijkheden.”

“Als klinisch psycholoog ben ik behandelbeleidsverantwoordelijke voor kliniek 4Life, een afdeling voor verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek. Ook ben ik voor een deel van de cliënten regiebehandelaar. Andere werkzaamheden zijn het beoordelen van behandelplannen en de betrokkenheid van verschillende behandelaren en het groepsklimaat. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg, zorginnovaties, inzet van middelen en verantwoorden daarvan, en de begeleiding van groepstherapiesessies.”

“Ik werk met veel plezier en passie,” zegt Jan. “Het is fijn om samen te bouwen aan kwalitatief goede zorg. Ik geniet van het collegiale contact en van de gedeelde waarden. Het is prettig werken bij De Hoop, juist vanwege de mogelijkheid om te behandelen met een open Bijbel. Ik ben er echt voorstander van dat psychologie en geloof geïntegreerd benaderd worden. Een mens is niet te scheiden in twee delen. Het combineren van geloof en wetenschap is voor mij een heel belangrijke reden om bij De Hoop te werken. Het betekent ook dat je bidt voor en soms met cliënten, voor organisaties, voor elkaar. Je weet je gedragen en je spreekt dezelfde taal. Het is heel mooi hoe je professie en levensovertuiging kunt verbinden.”

“De Hoop is de afgelopen jaren net als veel andere instellingen professioneler geworden; de cultuur is open. Constructieve kritiek wordt gewaardeerd. We willen ruimte bieden voor onderzoek en zijn mede-initiatiefnemer van het Kennisinstituut christelijke ggz. De komende jaren willen we de academische sfeer versterken. Als dit je aanspreekt en je net als ik graag een vinger in de pap wilt, dan is De Hoop de plek waar je terechtkunt.”

Kijk hier voor meer informatie over vacatures