Werkvisie De Hoop biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hulp om weer aan het werk te gaan. Iemand die zo geholpen werd, is Karsten. Hij kreeg een betaalde baan.

Zwakheid en kracht

“Ik heb ADD en erg depressieve fases,” vertelt Karsten. “Met de jaren werd het steeds erger, totdat ik niet eens meer mijn bed uit kwam. Ik heb buiten De Hoop hulp gekregen voor mijn depressies, maar daar werd alleen naar de ziekte gekeken. Ik wilde meer. Ik wilde weten waar het vandaan kwam en ik wilde weer kunnen werken. Zo ben ik bij De Hoop terechtgekomen. Daar keken ze naar de hele mens. Ik heb bij De Hoop ontdekt dat mijn zwakheid mijn kracht kan zijn. Als je toegeeft dat je zwak bent, kun je hulp krijgen.”

“Ik trok me vaak terug en vond het lastig om met anderen samen te werken. Daar werd gelukkig rekening mee gehouden."

Vertrouwen bij Werkvisie
Karsten gaat via Werkvisie aan de slag bij De Hoop Bouw, waar hij werkervaring opdoet met andere cliënten van De Hoop. “In het begin ging het stroef,” zegt Karsten. “Ik trok me vaak terug en vond het lastig om met anderen samen te werken. Daar werd gelukkig rekening mee gehouden. Ik kreeg opdrachten die ik alleen kon doen. Mijn begeleider gaf me dat vertrouwen. Zo heb ik mijn eigenwaarde teruggekregen. Ik zag dat ik het werk aankon. Ik ging ook steeds meer met anderen samenwerken.”

Deel van de maatschappij
Na 2,5 jaar bij De Hoop Bouw is het tijd voor de volgende stap: via Werkvisie krijgt Karsten een betaalde baan aangeboden. “Ik had inmiddels mijn diploma als heftruckchauffeur gehaald en kon bij een extern bedrijf in het magazijn komen werken.” Deze nieuwe baan doet Karsten goed: “Financieel ga je er natuurlijk sterk op vooruit, maar ik vind het nog fijner dat je je weer deel voelt van de maatschappij. Het is ook super om te merken dat ik de druk aankan in het bedrijf!”

Werkvisie is voor cliënten vaak een eerste stap om weer deel uit te maken van de samenleving. Kom meer te weten over Werkvisie of geef jouw steun!