Week van Hoop

Jaarlijks organiseren we in juni de Week van Hoop, in 2019 D.V. van 23 t/m 29 juni. Tijdens deze week kunt u kennismaken met De Hoop en organiseren we allerlei activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een Lofprijs Special, seminars, een Ladiesnight en diverse bijeenkomsten voor (oud)cliënten en vrijwilligers. De Week van Hoop wordt afgesloten met een feestelijke open dag. Er wordt nog hard gewerkt aan het programma. We houden u op de hoogte! Hieronder leest u over hoe de Week van Hoop vorig jaar was.

Ook in 2018 hielden we een Week van Hoop. We vonden het zelf een gezellige, waardevolle week. U hopelijk ook! Het was fijn om zovelen van u te ontmoeten. Graag horen we wat u ervan vond! Hieronder kunt u over verschillende activiteiten een evaluatieformulier invullen, de foto’s bekijken en de presentaties van de seminars downloaden. Wilt u de films bekijken van de kaartenset ‘Verhalen van Hoop’, klik dan hier.

Lofprijs special, zondag 17 juni
Dit was de start van de Week van Hoop. Samen zongen we tot eer van God. Het gospelkoor Chananja zorgde voor een mooie muzikale bijdrage en medewerker en oud-cliënt René gaf zijn getuigenis. De spreker tijdens de avond was Danny Dane, voorganger in Zwijndrecht. Bekijk hier de foto’s van de avond.

Seminars, woensdag 20 juni
Op woensdagavond werden op verschillende locaties in het land seminars gegeven door professionals uit de zorg. Op laagdrempelige wijze konden de bezoekers kennis opdoen over verslaving en psychische problemen. Download de presentaties van de seminars of vul het evaluatieformulier in.

Ladiesnight, donderdag 21 juni
Donderdag was de Ladiesnight, een gezellig avondje uit speciaal voor vrouwen. Dit jaar was de spreekster Hanneke van Dam. Hanneke van Dam heeft jarenlang in Mongolië gewerkt met mensen die verslaafd zijn. Ze schreef er het boek over “Alles opgeven en rijk worden. Op avontuur met God in Mongolië”. Naast het hoofdprogramma was er shopping met allerlei kraampjes. Vul de evaluatie in: https://survey.dehoop.org/index.php/393746. De foto’s van de avond kun je hier bekijken.

Cycle for Hope, donderdag 21 juni t/m zaterdag 23 juni
Donderdag startten ook de wielrenners van Cycle for Hope met de sponsortocht Rondje Nederland. Zij reden in 48 uur maar liefs 1.200 km. Op donderdagmiddag zwaaiden we hen uit en moedigden we hen aan vanaf Dorp De Hoop. Op zaterdag startte de Toertocht van Cycle for Hope en de Ladies Ride.  Aan het eind van de middag, vanaf 15:00 uur, was de spectaculaire finish van alle tochten. Bekijk hier de foto’s van Cycle for Hope.

Open dag, zaterdag 23 juni
Op zaterdag was de feestelijke open dag. Er was een gezellige markt en de mogelijkheid een rondleiding te volgen. Om 14:00 uur was het hoofdprogramma met muziek en samenzang en spreker Hans Maat, directeur van het Evangelisch Werkverband. Daarnaast waren er nog leuke activiteiten zoals een dikke bandenrace, springkussen en schminken. Later in de middag finishten de wielrenners van sponsorfietstocht Cycle for Hope. Kortom: een dag waarop van alles te beleven was op Dorp De Hoop. Vul de evaluatie in: https://survey.dehoop.org/index.php/879945. Foto’s terugkijken van deze dag kan ook.

Op Groot Nieuws Radio
Groot Nieuws Radio zond in de week van hoop een uitgebreid interview uit over ons seminar Jongeren en Verslaving. Dit interview kunt u hier terugluisteren. Op vrijdag werden ook Jaap de Gruijter (voorzitter Raad van Bestuur) en Paul Guijt (medewerker en oud-cliënt) op deze radiozender geïnterviewd. Luister dit interview terug.