Week van Hoop

Jaarlijks organiseren we in juni de Week van Hoop. In 2019 is  de Week D.V. van 23 t/m 29 juni. Tijdens deze week kunt u kennismaken met De Hoop en organiseren we allerlei activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een Lofprijs Special, seminars, een Ladiesnight en diverse bijeenkomsten voor (oud)cliënten en vrijwilligers. De Week van Hoop wordt afgesloten met een feestelijke open dag. Het thema van de Week van Hoop dit jaar is ‘Blijf in Mij,’ gebaseerd op Johannes 15:1-8, de bekende gelijkenis van de Here Jezus over de wijnstok. Dit is ook het jaarthema van De Hoop.

Lofprijs special, zondag 23 juni
De lofprijs special is de start van de Week van Hoop. Samen zingen we tot eer van God. Het koor Chananja zal een speciale muzikale bijdrage leveren aan de avond.  Er is ook een oud-cliënt die vertelt over hoe zijn of haar leven veranderde. Dick Pieterman voert het woord. Bekijk hier de foto’s van hoe de avond er vorig jaar uitzag.

Ladiesnight, woensdag 26 juni
Op woensdag (let op: afgelopen jaren was dit op donderdag) is de Ladiesnight, een gezellig avondje uit speciaal voor vrouwen. Ook dan nemen we de tijd om samen te zingen. Daarnaast gaan we, met Carianne Ros, verder in op het thema van de Week van Hoop. Tevens zijn er kraampjes en lekkere hapjes en sapjes.

Seminars, donderdag 27 juni
Op donderdagavond (dit was in het verleden woensdag) worden op verschillende locaties in het land (bij De Hoop en verschillende poliklinieken) seminars gegeven door professionals uit de zorg. Op laagdrempelige wijze kunnen de bezoekers kennis opdoen over verslaving en psychische problemen.

Cycle for Hope, donderdag 27 juni t/m zaterdag 29 juni
Donderdag startten ook de wielrenners van Cycle for Hope met de sponsortocht Rondje Nederland. Zij rijden in 48 uur maar liefs 1.200 km. Op donderdagmiddag zwaaien we hen uit en moedigen we hen aan vanaf Dorp De Hoop. Op zaterdag start de Toertocht van Cycle for Hope en de Ladies Ride.  Aan het eind van de middag is de spectaculaire finish van alle tochten op Dorp De Hoop. Bekijk hier de foto’s van Cycle for Hope van vorig jaar.

Open dag, zaterdag 29 juni
Op zaterdag houden we onze open dag. Er is een gezellige markt en de mogelijkheid een rondleiding te volgen. Er zal ook een hoofdprogramma zijn met muziek en samenzang. Gert Hutten, directeur van Tot Heil des Volks, zal het woord voeren. Daarnaast zijn er nog leuke activiteiten zoals een dikke bandenrace, springkussen en schminken. Later in de middag finishen de wielrenners van sponsorfietstocht Cycle for Hope. Kortom: een dag waarop van alles te beleven is op Dorp De Hoop.