Terugblik Open dag | Zaterdag was er tijdens de Open dag van alles te beleven op Dorp De Hoop! Lees hieronder het verslag en bekijk de foto’s.

Datum
Onderdeel van
Week van Hoop

Lunchen op onze boerderij

Op onze boerderij aan de Oudendijk genieten bezoekers van een heerlijke lunch in de schaduwrijke tuin. Deze is klaargemaakt door (oud-)cliënten die op deze locatie wonen en werken. Veel producten die ze hebbben gebruikt voor de lunch, zoals de sla en andere groentes, zijn zelf gekweekt. Ze komen uit de enorme moestuin van de boerderij. Vol trots geven de bewoners een rondleiding, langs de kippen (met kuikens!), schapen, de grote tuin met groentes, fruit en bloemen en de bijenkassen waar ze zelf honing maken. “We zijn trots en dankbaar dat we jullie dit allemaal kunnen laten zien” , zegt Conrad, één van de oud-cliënten die op de boerderij werkt. “Iedereen die hier woont heeft een verleden vol puinhopen. Nu zijn we met elkaar iets nieuws begonnen. We vinden zingeving door hier te werken. Het geeft waarde aan ons dagelijks bestaan. Hier zijn we God erg dankbaar voor en we delen het graag met jullie!”

Open dag: zonnig, gezellig en waardevol!

Van 13.00 -tot 18.00 uur is het een gezellige boel op Dorp De Hoop. Er is genoeg te beleven. Bij de markt kun je allerlei spullen kopen, van kleurrijke tasjes tot groentes en mooie bloemen. Bij het foodcourt verkopen allerlei foodtrucks de lekkerste hapjes. Kinderen zijn aan het knutselen en spelen, bijvoorbeeld met de grote voetbaltafel. Om 13.00 uur racen allerlei dappere kinderen dwars door Dorp De Hoop voor de Dikke Banden Race. Aan het eind van de race krijgen ze een welverdiende medaille! Op het zorgplein worden mooie gesprekken gevoerd over het werk van De Hoop. Oud-client Ruud neemt groepen mensen mee op tour langs allerlei afdelingen. Bij sommige afdelingen kun je blijven hangen voor een workshop. Kruip in de huid van een bewoner van De Hoop. Hoe is het bijvoorbeeld om drama-therapie te krijgen of cognitieve gedragstherapie? De zorg-professionals laten het de nieuwsgierige bezoekers ervaren. “Ontzettend leuk om te doen”, zegt één van de bezoekers. “En ook heel kwetsbaar. Bijzonder om mee te maken.”

Welke foodtrucks waren er dit jaar? Bekijk ze hier!

Gert Hutten: 'Hij snoeit omdat Hij wil dat jij bloeit!'

Ondanks het prachtige weer zijn zo’n 100 mensen naar het hoofdprogramma gekomen. We beginnen met samenzang, begeleid door een band van oud-cliënten en medewerkers van De Hoop. Tijdens het hoofdprogramma vertelt oud-cliënt Renate haar levensverhaal. Mooi om te horen hoe God in haar leven heeft ingegrepen!

Gert Hutten, directeur van Tot Heil des Volks, is de spreker. Hij spreekt over het thema ‘Blijf in mij’. Hij vertelt dat je in je leven gemakkelijk vast kan komen te zitten. Zitten wij vast aan Jezus of aan andere zaken? “Paulus zegt in de Bijbel: “Jezus is mijn alles en de rest is vuilnis.”  Wow, dat is nogal wat! Dus we zouden hier eigenlijk een grote kliko kunnen neerzetten en ‘ de rest’  daarin kunnen gooien. Alleen Jezus hebben we eigenlijk echt nodig.”

Is Jezus alles voor jou?
Gert Hutten is erg enthousiast over de gelijkenis die Jezus vertelt over de wijnboer. Volgens hem is het een heel rijk beeld, waar je veel uit kunt halen. Hij vertelt over zijn bezoek aan een echte wijnboer. Deze boer snoeide grote bladeren van de wijnrank weg, omdat het energievreters zijn. Als ze weg zijn kan er meer energie naar de vrucht. Gert: “Zo werkt dat ook bij God! Hij snoeit de verkeerde dingen in ons leven, de energievreters weg!” Als er veel trossen aan de wijnrank hangen snoeit de boer ook gerust heel wat trossen. “Ik was echt verbaasd. Tien goede druiventrossen en hij knipt er gerust 8 weg”,  vertelt Gert. “Want dan worden die andere twee veel groter en beter. Zo kan dat ook bij ons werken. Soms heb je veel te veel dingen in je leven. Het lijken allemaal goede dingen te zijn. Maar je kunt je niet goed focussen. Misschien moeten er wat zaken worden weggeknipt, zodat er een of twee echt goed kunnen groeien.” Tot slot liet de boer ook aan Gert zien hoe hij zorgvuldig wijnranken opbond, die in de modder hingen. “Dat doet God ook bij mensen, hij bindt ons op. Er blijft één belangrijke vraag over: Ben jij ‘in’ de Here Jezus? Is hij alles voor jou? De vruchten zijn voor anderen, zo werkt dat ook bij de wijnrank. Wie mag van jouw vruchten genieten? Hij snoeit omdat hij wil dat je bloeit!”

Finish sponsorfietstochten Cycle for Hope

’s Middags was de spetterende finish van de Cycle for Hope! Wat een prestatie van al deze wielrenners. Samen hebben ze tot nu toe ruim € 366.000 euro opgehaald. Een fantastische bedrag voor het werk van De Hoop!

Wat zijn we trots op hen! Ze hebben een enorme prestatie geleverd. En ook nog eens op zo’n warme dag. Na de finish van Cycle for Hope gaan alle fietsers en hun vrienden en familie nog wat eten en drinken op het foodcourt. Het is warm en de zon schijnt fel. Onder de grote ‘paraplu’  op het plein en in de tenten is fijn schaduw. Daar geniet men van poffertjes, verse frietjes, enorme hamburgers van de grill, wraps en wokgerechten. Met ijs toe! We zijn erg blij dat zoveel mensen zijn gekomen. Bedankt voor jullie steun, inzet en betrokkenheid en hopelijk tot volgend jaar!

 

Alle foto's van de Open Dag vind je hier

Lezen en bidden

Wil je lezen hoe God levens van cliënten verandert en wil je op de hoogte blijven van onze acties en evenementen? Schrijf je dan gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar mensen die voor ons werk en de cliënten willen bidden. Onze gebedsbrief verschijnt ook één keer per maand. Hierin staan actuele punten voor cliënten en projecten. Doe mee en schrijf je in!