De Cursus Pastoraat bij Psychische Problemen dit najaar in Goes

In de pastorale praktijk van je kerkelijke gemeente kom je ze vast wel tegen: mensen die te kampen hebben met depressiviteit, autisme, verslaving of bijvoorbeeld een persoonlijkheidsstoornis. Hoe kun je hen het beste helpen? En wanneer kun je iemand beter doorverwijzen naar een reguliere ggz-instelling?
Leer tijdens de Cursus Pastoraat hoe je als kerkelijke gemeente een goed vangnet kunt zijn voor mensen met verslavings- en psychische problemen.

Meer informatie en aanmelden

Samen helpen we mensenlevens veranderen

Sinds de oprichting in 1975 is De Hoop een verlengstuk van kerken. De Hoop wil op betrokken en deskundige wijze kinderen, jongeren en volwassenen helpen die met psychische problemen en/of verslavingsproblemen worstelen. Zodat zij tot herstel komen in relatie tot zichzelf, de ander, de schepping en de Here God. Mede dankzij de steun van de kerken kan De Hoop zorg en hoop bieden aan mensen op weg naar een nieuw leven. Heel hartelijk dank voor die vriendschap! Benieuwd naar wat kerken en De Hoop voor elkaar kunnen betekenen? Hierboven lees je de verschillende mogelijkheden. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact op via 078-6111355 of stuur ons een e-mail.

Wil je op de hoogte blijven als kerk?

Collectefilm: 4 verhalen van herstel

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken.   Lees ons cookiebeleid.

Benieuwd welke projecten allemaal mogelijk zijn mede dankzij de kerken?

Veelgestelde vragen

  • Je kunt je collecte overmaken via IBan: NL06INGB0000383838, t.n.v. stichting Vrienden van De Hoop te Dordrecht.

    Klik hier voor collectemateriaal

  • Onze collectefilm vind je via deze link.

  • Het is mogelijk om op afspraak bij De Hoop op bezoek te komen. Alle informatie hierover én het aanmeldformulier vind je op de pagina Kom op bezoek.

  • Wij komen graag langs in jouw kerkelijke gemeente. Op de pagina Nodig ons uit, vind je alle informatie en het aanmeldformulier.

  • Wij kunnen een deel van de (zondags)dienst in jouw kerk invullen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de pagina Nodig ons uit.

  • Alle informatie over het geven van presentaties vind je op de pagina Nodig ons uit.

  • We hebben verschillend materiaal wat je kunt verspreiden in jouw kerk. Kijk hiervoor op deze pagina.