Wil je De Hoop eens van dichtbij zien? En het persoonlijke verhaal van een cliënt horen? Dat kan door een bezoek te brengen aan Dorp De Hoop. Je bent van harte welkom! Een bezoek aan De Hoop bestaat uit drie onderdelen: een medewerker geeft een presentatie over de wonderen die God heeft gedaan bij De Hoop en over de behandeling. Een cliënt van De Hoop vertelt zijn of haar getuigenis en je krijgt een rondleiding over het terrein.

Vul het aanvraagformulier in

De onderdelen van het bezoek

 • Presentatie over De Hoop, toen en nu
  De Hoop is opgericht in 1975. Sinds de oprichting heeft God vele wonderen gedaan binnen De Hoop. Een medewerker neemt je mee in het indrukwekkende verhaal van de geschiedenis van Stichting De Hoop. Daarnaast vertelt de medewerker hoe behandelingen bij De Hoop er op dit moment uitzien.
 • Getuigenis van een cliënt
  Veel cliënten van De Hoop ontdekken tijdens hun behandeling dat God hen helpt om verlost te worden van hun verslaving. Hun levensverhalen zijn getuigenissen van pijn, verlies en verslaving, maar ook getuigenissen van verlossing door Jezus Christus. Onze cliënten doen graag hun verhaal tijdens je bezoek.
 • Rondleiding over Dorp De Hoop
  Veel bezoekers zijn onder de indruk als ze zien hoe groot Dorp De Hoop is. De Hoop is een bijzondere plek waar mensen kunnen bouwen aan een nieuw leven. Je krijgt een rondleiding over het terrein. Als je overdag komt, wordt dit uitgebreid met een bezoek aan een werkervaringsbedrijf.
 • Lunch (optioneel)
  Je hebt de mogelijkheid om te lunchen op het Dorp. De lunch wordt dan vóór of na het programma verzorgd. Een bezoek duurt zo’n twee tot drie uur.

Kosten en aanvraag

Kosten
De rondleiding en de presentatie bieden we gratis aan. Uiteraard maken we wel kosten en we hopen dat u die kosten middels een gift wilt dekken. Daarnaast hopen we dat we een collecte mogen houden voor één van onze projecten. Voor de lunch betaal je € 3,50 per persoon.

Een bezoek aanvragen
Om aan je aanvraag te kunnen voldoen, ontvangen wij je verzoek graag 6-8 weken van tevoren.

Vul het aanvraagformulier in en e-mail deze naar info@vriendenvandehoop.nl. Heb je aanvullende wensen of een andere opzet in gedachten? Geef dit gerust aan, wij denken graag mee.

Naar het aanvraagformulier

Veelgestelde vragen

 • Je kunt je collecte overmaken via IBan: NL06INGB0000383838, t.n.v. stichting Vrienden van De Hoop te Dordrecht.

 • Wat fijn dat je een collecte gaat houden voor De Hoop! Een tekst voor de liturgie of het kerkblad kun je downloaden via deze link.

 • Onze collectefilm kun je downloaden via deze link.

 • Wij komen graag langs in jouw kerkelijke gemeente. Op de pagina Nodig ons uit, vind je alle informatie en het aanmeldformulier.

 • Alle informatie over het geven van presentaties vind je op de pagina Nodig ons uit.

 • Wij kunnen een deel van de (zondags)dienst in jouw kerk invullen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de pagina Nodig ons uit.