De Hoop op bezoek in jouw kerk

Regelmatig mogen wij in het hele land op uitnodiging van kerken en gemeenten vertellen over het werk van De Hoop, maar bovenal over hoe God mensenlevens kan veranderen. De Hoop (ooit opgericht door enkele kerken in Dordrecht in 1975) is nog steeds een belangrijk verlengstuk van de kerken. Juist daarom informeren wij je graag over wat we precies doen én wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wij hebben hieronder alvast een aantal mogelijkheden beschreven. In samenspraak met jou komen we altijd tot een mooi programma. Om aan je aanvraag te kunnen voldoen, ontvangen wij die graag 6-8 weken van tevoren.

Vul het aanvraagformulier in

De greep uit de mogelijkheden

  • Het verzorgen van een presentatie over het werk van De Hoop / Stichting Vrienden van De Hoop met eventueel een levensverhaal door een oud-cliënt van De Hoop. Te denken valt aan een jongerenavond, vrouwenbijeenkomst, gemeentevergadering.
  • Het invullen van een deel van de (zondag)dienst met korte overdenking, presentatie over het werk van De Hoop / Stichting Vrienden van De Hoop met eventueel een levensverhaal door een oud-cliënt van De Hoop.
  • Een korte presentatie ter introductie op de collecte die in jouw kerk gehouden wordt voor De Hoop. Lengte: 5-10 minuten inclusief de vertoning van een 2 minuten-durend collectefilmpje.
  • Een thema-avond rondom een specifiek onderwerp/zorggebied. Kijk hiervoor in eerste instantie op de pagina thema-avonden voor kerken die we in het hele land organiseren. Een thema-avond is maatwerk, waarbij professionele hulpverleners nodig zijn voor de inhoudelijke invulling. Wil je zelf een thema-avond organiseren, dan zijn er wellicht kosten aan verbonden. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens!
  • Een voorlichtings- en preventieavond, bijvoorbeeld voor jongeren. Het is een vak apart om voorlichting en preventie te geven over verslavingsproblematiek en psychische problemen. Daarom werkt Vrienden van De Hoop met professionele preventiemedewerkers van Chris & Voorkom.
  • Het gebruiken van ons collectefilmpje en een tekst. Natuurlijk is het ook mogelijk een collecte te houden voor De Hoop en daarbij onze collectefilm te tonen en een tekst te plaatsen in kerkblad of liturgie. Deze kun je op deze pagina downloaden.

Je aanvraag insturen

Wil je ons uitnodigen? Vul het aanvraagformulier in en stuur het naar ons op. Heb je aanvullende wensen of een andere opzet in gedachten? Geef dit gerust aan, wij denken graag mee.

Naar het aanvraagformulier

Collectefilm en tekst

Wij zijn erg blij met jouw steun! Download op deze pagina een tekst om te gebruiken in liturgie of kerkblad. De film hieronder kun je eventueel tonen tijdens je collecte voor De Hoop.

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken.   Lees ons cookiebeleid.

Vragen? Neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

  • Je kunt je collecte overmaken via IBan: NL06INGB0000383838, t.n.v. stichting Vrienden van De Hoop te Dordrecht.

    Klik hier voor collectemateriaal

  • Het is mogelijk om op afspraak bij De Hoop op bezoek te komen. Alle informatie hierover én het aanmeldformulier vind je op de pagina Kom op bezoek.