Het belang van hulp

Vrienden van De Hoop ondersteunt het werk van De Hoop. Het gaat om hulpverlening die niet of alleen deels vergoed wordt door verzekeraars of de overheid. Samen helpen we mensen die worstelen met verslavings- of psychische problemen. Vaak zien cliënten geen uitzicht meer. Zij lopen vast in hun bestaan en zijn wanhopig. Zoals cliënten vaak zeggen: “Dood wil ik niet, maar leven kan ik niet.” Dankzij jouw hulp en onze medewerkers kunnen we hen gelukkig laten zien dat een nieuw bestaan wél mogelijk is! Mensen met ontwrichte levens worden op weg geholpen naar een nieuw leven.

Bekijk hier wie wij helpen

Niet vergoed

Niet alle zorg die cliënten krijgen wordt vergoed. Zoals de werkervaringsplaatsen die De Hoop biedt, terwijl werkervaring uiterst belangrijk is. Cliënten bouwen weer een dagritme op én vergroten hun  kans op een baan na de behandeling. Ook helpen we cliënten via het ontwikkeltraject; een programma gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei. Ze werken aan hun toekomst, ontwikkelen hun talenten en stromen door naar andere opleidingen. Zo zetten ze hun ervaringen in om anderen te helpen, bv. als ervaringsdeskundige. Bij de Inloophuizen in Dordrecht en Vlissingen kunnen daklozen en eenzamen terecht voor een praatje (erg belangrijk!), een maaltijd en andere hulp. “Het Inloophuis voelt als thuiskomen”, vertelt een bezoeker. Ook christelijke onderdelen worden niet vergoed, waaronder pastorale gesprekken en christelijke conferenties. Cliënten, die God vaak nog nauwelijks kennen, krijgen meer uitleg over het geloof en velen leggen daar hun leven in Gods hand.

Bekijk alle projecten
Vrienden van De Hoop ondersteunt de hulp van De Hoop.

Hulp

Vrienden van De Hoop ondersteunt de hulp van De Hoop. Dat doen wij door het inzamelen van giften, maar ook door mensen op te roepen mee te bidden. We weten dat gebed zo’n wezenlijk verschil maakt en weten ons afhankelijk van de Heer.

Door gebed, giften en de warme betrokkenheid van al onze donateurs helpen we samen cliënten op weg naar een nieuw leven! Wil je op de hoogte blijven van ons werk? Schrijf je dan in om het magazine, de gebedsbrief of e-mailnieuwsbrief te ontvangen.

Ja, houd mij op de hoogte

“Ik wil laten zien dat je ín de struggle hoop kunt vinden”

Judy’s verhaal over suïcidale gedachten
Judy’s verhaal over eenzaamheid en suïcidale gedachten

Red degenen die ter dood gegrepen zijn...

“Red degenen die ter dood gegrepen zijn, want zij wankelen ter doding, zo gij u onthoudt.” – Spreuken 24:11 (Statenvertaling). Dit Bijbelvers was in 1975 het uitgangspunt bij de oprichting van De Hoop en dat is het nog steeds. Het werk van De Hoop gaat vaak letterlijk om leven en dood. Help ons helpen. Zorg dat onze cliënten een nieuw leven kunnen opbouwen.

Help mensen die jouw steun hard nodig hebben!