Het belang van hulp

Vrienden van De Hoop ondersteunt het werk van De Hoop en van een aantal stichtingen die aan De Hoop verbonden zijn. Binnen die organisaties worden mensen geholpen die worstelen met verslaving of met psychische problemen. Ook worden vrouwen en meisjes geholpen die verstrikt zijn geraakt in de duistere wereld van de prostitutie. Vaak zien de cliënten geen uitzicht meer. Zij lopen vast in hun bestaan en zijn wanhopig. Zoals cliënten vaak zeggen: “Dood wil ik niet, maar leven kan ik niet.” De medewerkers kunnen hun gelukkig laten zien dat er een nieuw bestaan wél mogelijk is! Mensen met ontwrichte levens worden, aan de hand van het Evangelie, op weg geholpen naar een nieuw leven.

Bekijk hier wie wij helpen

Niet vergoed

Niet alle zorg die de cliënten krijgen wordt vergoed. Voorbeelden daarvan zijn de werkervaringsplaatsen die bij De Hoop worden geboden, terwijl werkervaring uiterst belangrijk is. Zo bouwen cliënten weer een goed dagritme op én wordt de afstand tot een baan na de behandeling minder groot. Ook veel christelijke onderdelen van het werk worden niet vergoed. Bij De Hoop worden conferenties georganiseerd met christelijke sprekers waar cliënten, die de Here God vaak nog nauwelijks kennen, meer uitleg krijgen. Vele cliënten leggen daar hun leven in handen van de Heer.

Vrienden van De Hoop ondersteunt de hulp van De Hoop.

Hulp

Vrienden van De Hoop ondersteunt de hulp van De Hoop. Dat doen wij door het inzamelen van giften, maar ook door mensen op te roepen mee te bidden. Wij verhuren en beheren een aantal gebouwen en we bieden expertise op het gebied van (onder andere) communicatie. Maar deze hulp geven wij niet uit onszelf. Dat doen wij namens heel veel mensen in Nederland en daarbuiten. Zij helpen ons met giften, met gebed en met vele andere manieren van steun.

“Ik weet hoe het voelt als je wanhopig bent.”

Lees het verhaal van Monica
Monica vertelt haar verhaal van Hoop

Red degenen die ter dood gegrepen zijn...

“Red degenen die ter dood gegrepen zijn, want zij wankelen ter doding, zo gij u onthoudt.” – Spreuken 24:11 (Statenvertaling). Dit Bijbelvers was in 1975 het uitgangspunt bij de oprichting van De Hoop en dat is het nog steeds. Het werk van De Hoop gaat vaak letterlijk om leven en dood. Help ons helpen. Zorg dat onze cliënten een nieuw leven kunnen opbouwen.

Help mensen die jouw steun hard nodig hebben!