Inloophuizen De Hoop

Er zijn veel mensen die dakloos zijn of die wel een woning hebben, maar geen thuis. Mensen die eenzaam zijn, soms ook in de war en verslaafd. Voor hen is er het Inloophuis van De Hoop, in Dordrecht. Hier kunnen ze even op adem komen, krijgen ze een koffie, thee en een maaltijd, maar vooral ook een luisterend oor.

Een ieder die het Inloophuis bezoekt heeft een nood of een hulpvraag. De bezoekers kunnen van de volgende faciliteiten gebruik maken: douchen, hun kleding laten wassen, instanties bellen, tweedehands kleding in ontvangst nemen, haren laten knippen, gebruik maken van computers om zaken op te zoeken en te regelen. Er wordt een lunch aangeboden en op regelmatige basis een warme maaltijd. Ook met de feestdagen (zoals Pasen en Kerst) is het Inloophuis open.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het ondersteunen van bezoekers bij allerhande zaken van administratieve aard: het aanvragen van Digi-D, bemiddeling bij schulden, opmaken van cv’s, ondersteuning bij het solliciteren, enzovoort. Bij meer complexe en langdurige zaken wordt er doorverwezen naar andere instanties.

Het Inloophuis heeft een evangelische basis. Dat krijgt bijvoorbeeld gestalte door de gospelmuziek op de achtergrond en de prikkelende teksten en/of films die via de tv’s te zien zijn. Verder gaat om 12 uur de Bijbel open en wordt er in zo’n vijf tot tien minuten iets uit de Bijbel uitgelegd. Er is ook een Bijbelstudiegroepje van circa zes tot twaalf bezoekers die op woensdagmiddag bij elkaar komen.

Er is ook een Inloophuis bij Sta Op Zorg in Vlissingen.

Wilt u meer weten over het Inloophuis of het Inloophuis steunen?