Werkervaringsplaatsen

Denk je eens in: na een tijd wachten sta je met je koffer op een nieuwe woonlocatie. Hier ga jij de komende tijd wonen om met je problemen af te rekenen. Je omgeving is nieuw, maar ook je dagritme. Ineens is alles anders…

Zingeving in het werk
Cliënten komen bij De Hoop met een verslaving of psychische problemen. Een dagritme is daarbij enorm belangrijk. Werkvisie De Hoop is de stichting die jaarlijks bijna 500 deelnemers begeleidt met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om cliënten van De Hoop, maar ook om anderen uit Dordrecht en omgeving die moeite hebben om passend werk of een goede dagbesteding te vinden. Met een werkplek ervaren zij meer zingeving of kunnen ze stappen zetten naar een baan die bij ze past.

Doneer nu

“Zonder dagbesteding voel ik me nutteloos”

Elfrieda werkt bij leerwerkbedrijf De Hoop Maatwerk.
Elfrieda maakt kleding van tweedehands stropdassen

“Ik vind het fijn dat ik hier de kans krijg om te leren. Ik wil graag groeien en ontwikkelen.”

Lees het verhaal van Steven en Helena die werkervaring opdoen

Samenwerken als collega’s

“Het mooiste is als cliënten een doel voor ogen hebben”, aldus Leen Boon, kok in de keuken van De Hoop. In deze keuken bereidt Leen met zijn team alle maaltijden voor het restaurant van De Hoop. Hij begeleidt daarnaast in zijn keuken ook cliënten, om ze meer structuur in de dag te geven en meer richting in het leven. Wouter is één van deze mensen. Samen met Leen ging hij op weg naar zijn droombaan. Lees hun verhaal over openheid, whisky en de vertrouwelijke sfeer in de keuken van De Hoop.

Lees het verhaal van Wouter en Leen
Werkervaring De Hoop

Dagbesteding, participatie en re-integratie

Voor de één is passend werk een betaalde reguliere baan, voor de ander is dat werken naar vermogen op een werkplek bij een externe werkgever of op een werkplek van Werkvisie De Hoop. Om voor iedereen passend werk te realiseren, heeft Werkvisie De Hoop een re-integratiebureau, eigen leer-werkbedrijven en een groot netwerk van werkgevers in de regio Dordrecht.

  • Dagbesteding Iemand neemt naar vermogen deel aan de maatschappij. Werkvisie begeleidt deelnemers vanuit de ggz (verslaving en psychiatrie) die een Wmo- of PGB-beschikking hebben voor dagbesteding.
  • Participatie Er zijn veel mensen die wel willen werken, maar die onvoldoende werkervaring hebben of lang thuis zaten. Voor hen zijn er participatie-trajecten. Hier kunnen ze werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan de basisvaardigheden van een werknemer.
  • Re-integratie Werkvisie De Hoop biedt ook begeleiding naar een betaalde reguliere baan, onder andere via hun netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers die werkervaringsplekken bieden. Ook binnen De Hoop kunnen cliënten werkervaring opdoen.
Lees meer op de website van Werkvisie

“Hele dagen thuis op de bank zitten, daar wordt niemand beter van. Het is goed om terug te zijn onder de mensen en samen iets voor elkaar te krijgen.” – Christian

Neem een kijkje bij Werkvisie
Werkervaring Werkvisie De Hoop

Wil jij het mogelijk maken dat cliënten weer structuur in hun dag krijgen en deelnemen aan de maatschappij?