De geur van versgebakken koekjes, doosjes die gevouwen worden en boorgeluiden. Het is een en al bedrijvigheid bij leerwerkbedrijf Werkvisie De Hoop in Hendrik-Ido-Ambacht. Cliënten van De Hoop die hun dagritme moeten hervinden én mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn hier welkom. Zij hebben hier dagbesteding óf leren vaardigheden waarmee ze door kunnen groeien naar een betaalde baan.

Steven

Steven (23) kwam binnen op de meubelafdeling, maar stapte al snel over naar de afdeling metaal, waar bouwonderdelen worden gemaakt. “Hier is meer structuur door de grote klussen.” Het grote einddoel is een betaalde baan, maar voor nu wil Steven leren op het gebied van communicatie, feedback geven en ontvangen en anderen coachen. Begeleider Dirk: “Voor ieder doel nemen we de tijd. Iedere week evalueren we de bijzonderheden.” Steven is trots: “Toen ik hier kwam, deed ik veel zaagwerk. Hierna heb ik leren slijpen, boren en zo ben ik steeds gegroeid. En ik heb pas mijn heftruckcertificaat gehaald! De laatste tijd ben ik naast mijn werk veel aan het oefenen met rekenen en wiskunde, dat is nodig voor mijn volgende baan. Inmiddels zijn we aangekomen bij de stelling van Pythagoras!” Naast zijn werk zit hij niet stil en is hij begonnen met lessen voor zijn autorijbewijs. “Wie weet kan ik in de toekomst met de auto naar mijn betaalde baan.”

Helena

Helena (32) werkt op de afdeling Inpak en sinds kort bij de receptiebalie. Ze is bijna blind en zat hierdoor lang thuis. Totdat ze kennismaakte met Werkvisie De Hoop. “Hier was het voor mij veilig om te werken. Aan het begin kon ik enkel dingen inpakken, maar nu werk ik ook als telefoniste. Ik vind het zo leuk, echt waar! Ik ben enorm dankbaar voor dit werk. Iedereen let goed op dat er geen dingen in de weg staan waarover ik kan struikelen. En ik heb verschillende hulpmiddelen. Zo gebruik ik een piepende weegschaal bij het wegen.” In de toekomst wil Helena een baan als telefoniste. “Ik vind het fijn dat ik hier de kans krijg om te leren. Ik wil graag groeien en ontwikkelen.”

Maak jij mogelijk dat mensen weer structuur in hun dag krijgen en deelnemen aan de maatschappij?

Help mensen werkervaring op te doen

Help jij ons aan werk?

Als bedrijf kun je een vacature openstellen voor mensen bij Werkvisie De Hoop. Hiernaast kunnen bedrijven en particulieren terecht bij Werkvisie voor een breed scala aan producten en diensten. Zoals het digitaliseren van beeld- en audiomateriaal, broodjes voor de lunch, inpakwerk, archiefvernietiging, houten meubels en woondecoratie en fietsreparatie.

Bekijk het complete aanbod aan diensten van Werkvisie

Jouw gift voor het opdoen van werkervaring is nodig!