Het hele jaar organiseert Vrienden van De Hoop thema-avonden, speciaal voor predikanten, voorgangers, pastores, pastoraal werkers, jeugdwerkers, kerken- en oudstenraden, diaconieën en anderen die betrokken zijn bij verlenen van pastorale hulp en (voor- en na-)zorg in de kerk of gemeente. Inhoudelijke bijeenkomsten over actuele onderwerpen verzorgt door medewerkers van De Hoop ggz.

Tijdens de thema-avonden staat steeds één specifiek onderwerp over een zorggebied of actueel thema centraal op gebied van verslavingsproblemen en psychische problemen. Daarnaast krijgt u een uitgebreide toelichting op het werk van De Hoop. En hoort u meer over onze zorgvisie en de samenwerking met de kerken als het gaat om pastorale en professionele hulpverlening. Voor iedere avond ontvangt u uitgebreid cursusmateriaal.

Binnenkort vindt u hier ook informatie over Kerkenavonden in:

  • De regio Midden-Nederland (locatie Amersfoort)
  • De regio Zuidwest-Nederland (locatie Gorinchem en locatie Rotterdam)
  • De regio Zuid-Nederland (locatie Eindhoven)

Toerustingscursus psychiatrische problemen

Het Kennisinstituut christelijke ggz (KICG) biedt de toerustingscursus ‘Zorg voor mensen met psychische problemen’ aan. Deze cursus voor ambtsdragers, pastores, predikanten en geestelijke verzorgers vindt plaats in Amersfoort. Vijf donderdagavonden, in de periode april t/m juni 2019.

Meer lezen en aanmelden
Toerustingscursus psychiatrische problemen

Heeft u intussen vragen, neemt dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

  • Wij kunnen op aanvraag een complete (zondags)dienst in uw kerk organiseren. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de pagina Nodig ons uit.

  • Wij komen graag langs in uw kerkelijke gemeente. Op de pagina Nodig ons uit, vindt u alle informatie en het aanmeldformulier.

  • U kunt uw collecte overmaken via IBan: NL06INGB0000383838, t.n.v. stichting Vrienden van De Hoop te Dordrecht.

  • Wat fijn dat u een collecte gaat houden voor De Hoop! Een tekst voor uw liturgie of kerkblad kunt u downloaden via deze link.

  • Onze collectefilm kunt u downloaden via deze link.

  • Het is mogelijk om op afspraak bij De Hoop op bezoek te komen. Alle informatie hierover én het aanmeldformulier vindt u op de pagina Kom op bezoek.