Het hele jaar organiseert De Hoop ggz i.s.m. Vrienden van De Hoop thema-avonden, speciaal voor predikanten, voorgangers, pastores, pastoraal werkers, jeugdwerkers, kerken- en oudstenraden, diaconieën en anderen die betrokken zijn bij verlenen van pastorale hulp en (voor- en na-)zorg in de kerk of gemeente. Inhoudelijke bijeenkomsten over actuele onderwerpen, verzorgd door medewerkers van De Hoop ggz.

Tijdens de thema-avonden staat steeds één specifiek onderwerp over een zorggebied of actueel thema centraal op gebied van verslavingsproblemen en psychische problemen. Daarnaast krijgt je een toelichting op het werk van De Hoop. Je hoort meer over onze zorgvisie en de samenwerking met de kerken als het gaat om pastorale en professionele hulpverlening.

Meer toerusting over psychische problemen en verslaving

Wil je meer informatie over omgaan met verslaving en psychische problemen in jouw kerkelijke gemeente? Het Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) organiseert het hele jaar door allerlei bijeenkomsten en toerustingscursussen voor ambtsdragers en pastoraal werkers. Het Kicg is opgericht door De Hoop ggz en Eleos. Het doel is om onderzoek te doen op het snijvlak van geestelijke gezondheidszorg (ggz) en het christelijke geloof. De opgedane kennis deelt het Kicg via diverse cursussen en symposia voor ambtsdragers, pastoraal werkers, ggz-professionals en andere geïnteresseerden.

Bekijk hier een overzicht van de activiteiten van het Kicg
Bekijk hier een overzicht van de activiteiten van het Kicg

Heb je intussen vragen, neemt dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

  • Wij kunnen een deel van de (zondags)dienst in jouw kerk invullen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de pagina Nodig ons uit.

  • Wij komen graag langs in jouw kerkelijke gemeente. Op de pagina Nodig ons uit, vind je alle informatie en het aanmeldformulier.

  • Je kunt je collecte overmaken via IBan: NL06INGB0000383838, t.n.v. stichting Vrienden van De Hoop te Dordrecht.

  • Wat fijn dat je een collecte gaat houden voor De Hoop! Een tekst voor de liturgie of het kerkblad kun je vinden op deze pagina.

  • Onze collectefilm vind je via deze link.

  • Het is mogelijk om op afspraak bij De Hoop op bezoek te komen. Alle informatie hierover én het aanmeldformulier vind je op de pagina Kom op bezoek.