We blikken terug op een geslaagde ‘Proeverij van Hoop’, voorheen ook wel de open dag van De Hoop genoemd. Het was een mooie dag vol inspirerende activiteiten.

Datum
Locatie
Dorp De Hoop, Provincialeweg 70 in Dordrecht

Belevingswandeling

In de ochtend wandelden vrouwen van Vrouwen van Hoop langs een levensverhaal van een cliënte. Bij sommige vrouwen riep het herkenning op, anderen werden geraakt. Het leidde tot mooie gesprekken tijdens de wandeling. Bij de finish werden de wandelaars onthaald door vrouwen van de kliniek 4life die een spandoek hadden gemaakt, met daarop de tekst ‘bedankt kanjers!’. 

Meer informatie over Vrouwen van Hoop

Goedbezochte seminars

Tussen de middag werden bezoekers toegerust bij een van de seminars. Er was een seminar over betekenis geven aan je leven, een seminar over het vinden van goede hulp, een seminar over jongeren en verslaving en een seminar over het belang van sociale contacten en gezonde relaties. Stuk voor stuk bijzondere lezingen wat kon rekenen op enthousiaste reacties onder de bezoekers.  

Lofprijsevent

In de tent op het ‘grote plein’ werden heerlijke stroopwafels, soep en anders lekkers verkocht, gemaakt door werkervaringsdeelnemers. Ook was er een lofprijsevent waarbij de Heer werd grootgemaakt. Bezoekers waren onder de indruk van getuigenissen die werden gedeeld. Evelyn deelde haar indrukwekkende verhaal over misbruik en haar verleden vol pijn en onbegrip. Ze bemoedigde bezoekers dat er voor iedereen Hoop is. “Ik dacht altijd dat ik niks waard was voor God, maar hij liet mij inzien dat het anders was.” Ook collega Rick deelde over zijn verleden waarin hij drugs gebruikte.

Boeiende workshops

Na het lofprijsevent konden mensen aanschuiven bij een van de workshops die georganiseerd werden. Op het centrale plein werd de creativiteit van menig bezoeker de vrije loop gelaten bij de workshop van Maatwerk, onderdeel van Werkvisie De Hoop. Daar konden mensen zogenoemde ‘hope stones’ beschilderen en mooie hangers van klei maken. In de sporthal kon men zich van zijn sportieve kant laten zien tijdens een workshop boxen. En ook de workshop schematherapie, waarbij bezoekers iets leerden over het doorbreken van patronen, werd goed bezocht.

Het was een mooie, inspirerende dag vol bijzondere ontmoetingen en getuigenissen. Voor iedereen die erbij was: bedankt voor je komst!

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten bij De Hoop?