Op donderdag 28 november a.s. organiseren we speciaal voor de Zakenvrienden van De Hoop een uitgebreide lunch op onze boerderij op de locatie Oudendijk 69 te Dordrecht. Ook uw partner is hierbij van harte welkom! De afgelopen jaren hielden we in november een Zakenvriendendiner, dit jaar doen we het anders en organiseren wij een lunch! De boerderij is een pand waar cliënten wonen, werken en mooie stappen zetten op weg naar een nieuw leven. Zij ontmoeten u graag! Meelunchen? Meld u nu aan, samen met uw partner. Er is ruimte voor maximaal 30 personen.

Datum
Locatie
Oudendijk 69 te Dordrecht
Onderdeel van
Zakenvrienden van De Hoop

Programma bijeenkomst

  • 11.00: inloop met koffie en thee.
  • 11.30 uur: Welkom door Axel Pothof.
  • 11.40 uur: Zakenvriend aan het woord;
    Gert van Kreuningen, Verus Zakelijk Advies.
  • 11.50 uur: Kennismaking Interne Opleidingsschool; door medewerkers en studenten.
  • 12.30 uur: Lunch.
  • 13.30 uur: Facultatief; Rondleiding over het terrein van de boerderij.

U bent van harte welkom, samen met uw partner. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar. Heeft u een allergie of andere dieetwensen? Geef deze dan door via info@vriendenvandehoop.nl.

Schrijf u nu in

Wonen en werken op de boerderij

Op 28 november kunt u genieten van een lunch die is klaargemaakt door (oud-)cliënten die op de boerderij wonen en werken. Veel producten die ze gebruiken voor de lunch zijn zelf gekweekt in de moestuin van de boerderij. De bewoners geven ook graag een rondleiding, langs de kippen, schapen, de grote tuin en de bijenkassen.

Opleiding tot Ervaringswerker
De boerderij is onderdeel van de Interne Opleidingsschool Ervaringsdeskundigheid. Deze school leidt oud-cliënten op tot ervaringswerker die aan de slag kunnen in de zorg. De interne opleiding maakt gebruik van verschillende ‘domeinen’. Dit zijn stageplaatsen waar de deelnemers praktijkervaring opdoen. De boerderij aan de Oudendijk is er daar één van. Sjaak Monster, projectleider ervaringsdeskundigheid, vertelt: “De directie van De Hoop vroeg of wij het wilden beheren als een soort pension voor leerlingen van de school, artsen met bereikbaarheidsdienst en stagiairs.” Al snel wordt het meer: “We hebben de tuinen aangepakt en we hebben bijen, schapen en moestuinen. We hebben een keuken opgezet, met catering voor derden zodat we geld verdienen en iets terug kunnen geven van de donaties via Vrienden van De Hoop, waar de Opleidingsschool van draait.”

Werkervaring
Deelnemers van de opleiding doen werkervaring op aan de Oudendijk. Sjaak legt uit: “Onze visie is dat we het beste uit mensen willen halen. We dagen ze uit het domein te omarmen en er helemaal voor te gaan. Ze krijgen verantwoordelijkheid. We bemoedigen ze, maar zijn ook heel duidelijk. Dan zie je mensen opbloeien. Steeds meer cliënten willen hier permanent wonen; er komt daarom nu ook een woongemeenschap, waar ze onder leiding van enkele getrainde ervaringswerkers voor elkaar zorgdragen.”

Inschrijven
zakenvrienden werken
zakenvrienden werken