Chris en Voorkom!

Gezonde en verantwoorde keuzes door kinderen en jongeren. Daar is het Stichting Chris en Voorkom! om te doen. De stichting bundelt het beste van het preventiewerk onder tieners van Voorkom! en de zorg en weerbaarheid voor tieners door Chris. Kinderen en jongeren kunnen, zo jong als ze zijn, worstelen met grote problemen, zoals misbruik, verslaving, gedachten aan zelfmoord. Zelf komen ze er vaak niet uit. Daarom biedt Stichting Chris en Voorkom! op verschillende gebieden broodnodige hulp.

Chris, wat er ook is!
Chris geeft kinderen en jongeren een luisterend oor via haar chat en e-coaching. Zo kunnen de kinderen en jongeren – als ze dat willen anoniem – hun hart luchten en krijgen ze kosteloos steun. Chris geeft door heel Nederland ook de weerbaarheidstraining LEV! Daar leren jongeren om te gaan met groepsdruk en om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld in het gebruik van tabak en alcohol. Maar ook bijvoorbeeld de aanpak van pestgedrag, in de groep en online, komt ter sprake. Bedenk een thema in de leefwereld van kinderen en jongeren en Chris kan adviseren, toerusten en coachen. Chris is er voor bemoediging van en advies aan jonge mensen en voor hun opvoeders, jeugdwerkers en professionals.

Voorkom! – verslavingspreventie
Voorkom! wil kinderen en tieners waarschuwen voor de gevolgen van middelengebruik. Dit doet Voorkom! door het verzorgen van preventielessen die voornamelijk op scholen gegeven worden. Deze preventielessen gaan onder meer over de thema’s alcohol, drugs, roken, gokken en internet. Voorkom! wil leerlingen leren om zelf gezonde keuzes te maken.

Steun Stichting Chris en Voorkom!