HopeAlive

‘Hoe gaat het met je?’ Een simpele vraag die je waarschijnlijk regelmatig aan iemand stelt. Bij HopeAlive is dit dé vraag waar het allemaal om draait. HopeAlive biedt als los onderdeel van De Hoop informele zorg en nazorg door middel van telefonisch contact met (oud-)cliënten van De Hoop.

Steun HopeAlive

Alles wat je aandacht geeft, groeit. HopeAlive is voor cliënten een belangrijk instrument op de weg naar herstel.

"Bij HopeAlive weten ze hoe je je voelt als je uit behandeling komt."

Lees het verhaal van Nelly

Luisterend oor

De problematiek die de bellers van HopeAlive in de gesprekken tegenkomen, zijn door de jaren heen heftiger geworden. Waar HopeAlive ooit begonnen is als manier om als oud-cliënten onderling herinneringen op te halen aan de tijd van behandeling, heeft het zich sinds de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke manier van informele nazorg.

Het team van HopeAlive helpt mensen om moed te houden: door te luisteren, contact te onderhouden, waar nodig te helpen om (weer) hulp te zoeken en samen te bidden wanneer dat gewenst is. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan verschillende levensgebieden die van belang zijn voor de gezondheid van de cliënt: structuur, gezondheid, zingeving en sociale contacten. ​​​​​​​De telefonische ondersteuning wordt zeer gewaardeerd door de (oud-)cliënten.

 

HopeAlive is afhankelijk van giften. Draag jij hieraan bij?