Lees de magazines van 2024!
-
Juni 2024
Na een trauma bij zijn geboorte worstelt Karel jarenlang met een paniekstoornis en verslavingen. Klazina vertelt hoe ze met behulp van haar begeleider weer in zichzelf ging geloven. Leer meer over dramatherapie en alle ins en outs over Run for Hope 2024!
-
Maart 2024
Lees het inspirerende verhaal van Janneke die op een bijzondere manier in een Huis van Hoop terecht kwam. Karel vertelt openhartig over zijn alcoholverslaving. Hoe kan je omgaan met vapen onder jongeren? Krijg een kijkje achter de schermen bij een Stay Clean groep en meer!
-
Ook het magazine thuis ontvangen?
De volgende editie verschijnt in september. Meld je aan!
Magazines 2023
-
December 2023
In dit magazine deelt Jan zijn bijzondere levensverhaal: "Door Gods kracht kon ik mentaal en fysiek doorzetten." Ook lees je een uitleg over EMDR, deelt Aslan over zijn werkervaringstraject bij de drukkerij en neemt Janneke je mee tijdens een werkdag, zij is groepsbegeleider bij de kind- en jongerenkliniek.
-
September 2023
In deze editie: Jocelyn zwierf van dealer naar dealer, van gevangenis naar gevangenis en van kliniek naar kliniek. “Mijn geloof bracht me uiteindelijk genezing”. Oud cliënt Nelleke deelt samen met psycholoog Fanneke over haar depressie. Help mee aan christelijke conferenties voor cliënten.
-
Juni 2023
Anieke vertelt samen met haar moeder over haar strijd tegen anorexia. Ron werd keer op keer opgenomen voor zijn drugsverslaving. Hij vertelt hoe het nu met hem gaat. Verder in dit magazine: het effect van sporten op je mentale gezondheid, een brief aan mijn burn-out en hoe ga ik om met rouw?
-
Maart 2023
José vertelt over haar leven met een identiteitsstoornis. Corné en Khalis worstelden jaren met een verslaving en belandden in het criminele circuit. Jan volgt via het ontwikkeltraject een opleiding tot fitnesstrainer. Ontdek wat er dit jaar te beleven is bij De Hoop. En lees alles over triggers.
Magazines 2022
-
December 2022
Collega’s Marlies en Shailine kenden beiden zware tijden; van PTSS tot een medicijnverslaving. Ze vinden nu steun bij elkaar. Rick hing drugsverslaafd rond in Amsterdam, maar is nu manager bij De Hoop. Verder lees je hoe je om kunt gaan met stress en hoe je het kritische stemmetje in je hoofd de baas wordt.
-
September 2022
Judy leefde in een eenzame roes en zag het leven niet meer zitten. Nu is het haar levensdoel anderen te helpen. André vertelt openhartig over zijn pornoverslaving. Ook lees je over de nieuwe community Vrouwen van Hoop, de Run for Hope en komt er nog veel meer aan bod in dit magazine!
-
Juni 2022
Nels drankgebruik liep uit de hand: “Jenever vond ik zo lekker dat ik de hele fles leegdronk. Ik denk dat ik toen dertien was.” Verder in deze editie: antiek veilen voor het goede doel, alles wat je wilt weten over perfectionisme en hoe ga je om met angst?
-
Maart 2022
Erik is beveiliger op Dorp De Hoop. Ooit woonde hij er zelf en ontving hulp voor zijn verslaving. Hoe krijgt het leven vorm in een Huis van Hoop? Kijk mee door de ogen van een bewoner, begeleider en kernbewoner. Ook lees je hoe je om kunt gaan met uitzichtloos lijden.
Magazines 2021
-
December 2021
Peter was gokverslaafd: “Je leven kan drastisch veranderen als je bent afgekickt”. Erika, psycholoog bij De Hoop ggz, vertelt waarom Sander hét verhaal van Hoop is. Het Inloophuis in Dordrecht biedt een nieuw perspectief: “We willen een licht zijn in de duisternis”. En hoe ga je om met emoties? Je leest erover in dit magazine.
-
September 2021
Lees het verhaal van Els: jaren worstelt ze met een eetverslaving en een depressie. Ze zat vast in een patroon waar ze zelf niet meer uitkwam. In dit magazine lees je ook over zanger en collega Gerald Troost die een nummer schreef naar aanleiding van zijn werk bij De Hoop.
-
Juni 2021
Leroy blikt in een brief terug op zijn behandeling bij de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van De Hoop. Sharlon, trouw bezoeker van het Inloophuis van De Hoop in Dordrecht en zijn ‘buddy’ Heidi vertellen samen over hoe Sharlon de afgelopen jaren is veranderd en over de strijd die anderen in het Inloophuis aangaan.
-
Maart 2021
Patrick had cocaïne nodig om staande te blijven, maar was ervan overtuigd dat hij niet verslaafd was. Als hij bijna verdrinkt, gooit hij zijn leven om. Joukje en Romy willen het taboe op psychische problemen doorbreken. En wat doe je als je denkt dat je kind drugs gebruikt? Verslavingsarts Sjacco van Iwaarden geeft antwoord.