Gerald Troost is naast artiest, sinds 2021 ook thuisbegeleider bij De Hoop. Tijdens zijn werk bij De Hoop raakte hij geïnspireerd en schreef hij zijn nieuwste nummer ‘Goede strijd’. We spraken hem over zijn werk bij De Hoop en zijn nieuwe nummer.

Kun je wat meer vertellen over De Hoop voor mensen die de stichting niet kennen?

“De Hoop helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen, door begeleiding met het geloof als uitgangspunt. Het doel is om mensen in een uitzichtloze situatie de wil en kracht te geven om vol te houden en een mooi leven op te bouwen.”

Help met jouw donatie mensen op weg naar een nieuw leven!

 

Jouw hulp is belangrijk

Wat heeft je geïnspireerd voor je nieuwe nummer?

“De inspiratie voor het lied ‘Goede strijd’ is gekomen tijdens mijn werk met cliënten. Het maakt me trots om te zien dat cliënten die boos op alles zijn en geen uitweg meer zien, met de hulp van God, kunnen zorgen voor een ommekeer in hun leven. Dat is ook de strekking van het lied:  we mogen weten dat als we zijn gevallen, God ons weer omhoog wil trekken. We mogen weer opstaan en opnieuw beginnen.” 

Lees hier de verhalen van de cliënten van De Hoop.

Lees de verhalen van onze cliënten

Waarom is het belangrijk voor mensen om De Hoop te steunen?

“Het licht van God is er niet om voor jezelf te houden, maar om door te geven, te delen. Dat is waar De Hoop voor staat. Het is zowel pijnlijk als ontroerend om van dichtbij het proces van vallen en opstaan te zien. Het helpen van mensen in zulke situaties is een kostbaar en tijdrovend proces, maar zeer waardevol en onmisbaar.” 

Wil je het licht van God ook delen, door hoop, troost en wil door te geven aan de medemensen die dit nodig hebben? Doneer dan en moedig deze mensen aan om vol te blijven houden en steeds meer te vertrouwen op een liefdevolle en vergevende God die ons niet loslaat.

Ja, ik wil een donatie doen

Het licht van God is er niet om voor jezelf te houden, maar om door te geven, te delen.

Gerald Troost - Goede Strijd

Als vriend van Stichting Vrienden van De Hoop help je anderen in de goede strijd, zoals Gerald Troost zo mooi beschrijft in zijn nieuwste lied:

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken.   Lees ons cookiebeleid.