Kerst is vaak een heel lastige en eenzame tijd voor veel cliënten van De Hoop. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, houden we ieder jaar een kerstactie! Dit jaar zamelen we geld in voor een kerstattentie en ontbijtje voor bezoekers van onze inloophuizen. En sturen we kaarten naar alle cliënten bij De Hoop om hen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

Doneer nu

Geef bezoekers van de inloophuizen een fijne kerst!

We zamelen geld in om bezoekers van de inloophuizen een warm kerstpakketje te geven en hen te verwennen met een heerlijk ontbijt op 2e kerstdag. Zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan.

Voor € 25,- geef je een bezoeker een warm kerstpakketje en een lekker kerstontbijt. Ook krijgen zij de blijde boodschap van kerst te horen. Wil jij de bezoekers steunen in deze moeilijke tijd? Doe dan mee en geef een gift.

Afgelopen kerst haalden we een bedrag van € 5.425 op. Met dit bedrag konden we cliënten van De Hoop een mooi kerstpakketje met Bijbels dagboek geven. Dat leverde hartverwarmende reacties op. Ze voelden zich gezien en bemoedigd.

De kerstattentie gaat naar bezoekers van onze inloophuizen in Dordrecht en in Vlissingen. Giften die deze actie overstijgen zet Vrienden van De Hoop in voor de algemene nood van de inloophuizen. (Bestemming Inloophuizen). Beide projecten zijn afhankelijk van giften. 

Geef een kerstpakket en -ontbijt

Bemoedig cliënten met een kerstkaart

Naast het aanbieden van een kerstattentie, willen we de cliënten bij De Hoop bemoedigen door kerstkaarten uit te delen. Vrijwilliger Anneke helpt mee bij de kerstkaartenactie. “Vorig jaar kregen we een enorme doos vol met zo’n 150 zelfgemaakte kaarten. Dat was overweldigend. Ik vind het zo bijzonder dat iemand misschien wel heel het jaar bezig is met het maken van kerstkaarten voor de cliënten. Het raakt mij dat onbekenden van de cliënten moeite doen en het belangrijk vinden dat zij kerstkaarten ontvangen. Dat mensen op deze manier liefde willen delen vind ik fantastisch.” Afgelopen kerst ontvingen we een heleboel mooie kaarten die we hebben verstuurd naar de cliënten. We ontvingen hele mooie reacties. Daarvoor doen we het!

 

"Het is bijzonder dat mensen aan je denken. Het is zo fijn dat je niet vergeten wordt"

Zo doe je mee:

  • Schrijf een kaart met persoonlijke boodschap.
    Gebruik als aanhef bijvoorbeeld ‘Hallo!’ of ‘Beste lezer van deze kaart,’. De kaart wordt namelijk anoniem verstuurd. Tip: een kaart met een persoonlijke boodschap bemoedigt veel meer dan een kaart met alleen je naam erop.
  • Verstuur je kaart uiterlijk 28 november
    Verstuur je kaart in een dichte envelop, voldoende gefrankeerd naar het volgende adres: Stichting Vrienden van De Hoop, O.v.v: Kerstkaartenactie. Provincialeweg 122, 3329 KP Dordrecht
  • Bezorging
    Wij zorgen dat je kaart bij een cliënt op een afdeling van De Hoop terecht komt. De kaarten zijn voor cliënten een lichtpuntje in een moeilijke tijd. Bedankt dat je hieraan bij wil dragen!

Draag jij bij aan een fijne kerst voor de bezoekers van de inloophuizen? Voor € 25,- geef jij een bezoeker een kerstpakketje en –ontbijt.