HopeAlive is onderdeel van de Interne Opleidingsschool Ervaringsdeskundigheid van De Hoop GGZ en verzorgt een belangrijk deel van de informele nazorg voor oud-cliënten van De Hoop. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Presentiebenadering.

Voor uitbreiding van het team van vrijwilligers, dat onder andere bestaat uit oud-cliënten van De Hoop die goed in hun herstel staan, zoeken zij enkele oud-cliënten en vrijwilligers van buiten De Hoop. Juist oud-cliënten, die zelf weten wat er na een behandeling op hen afkomt, zijn in staat om andere oud-cliënten het begrip en steun te bieden die zij nodig hebben. Zorg zoals zij die vinden in de Presentiebenadering.

Kom jij het team versterken, met jouw betrokkenheid, deskundigheid en lef? Wil jij helpen om – ook vanuit je christelijke geloofsovertuiging – volwassenen die psychische en/of verslavingsproblemen hebben te ondersteunen en er voor te zorgen dat oud-cliënten nog beter en sneller tot herstel kunnen komen?

Mensen worden bij De Hoop gezien. We bieden hoop en werken samen in een liefdevolle omgeving aan persoonlijk herstel en herstel in de relatie met de ander, de omgeving en God. Goede zorg mét een hoopvol toekomstperspectief, dat is waar wij iedere dag voor gaan.

Telefonisch ondersteuner(s) (Vrijwilliger)
Help jij mee met de telefonische ondersteuning van oud-cliënten die door eenzaamheid regelmatig te maken hebben met terugval, depressies etc.? Met een gemotiveerd team van ondersteuners bellen wij met grote regelmaat oud-cliënten die ons luisterend oor heel hard nodig hebben. Daarbij staan zij ons ook toe om hen advies te geven.

De functie:
HopeAlive is op zoek naar vrijwilligers in de functie Telefonisch ondersteuner. Als telefonisch ondersteuner help je om oud-cliënten, die na een opname bij De Hoop weer thuis zijn, door hen een ‘luisterend oor’ te bieden. Op die manier bouw je een band met de oud-cliënten en houd je een vinger aan de pols. Mede door de wettelijke bepaalde steeds kortere opnames is dit een zeer belangrijke taak geworden. De gesprekken worden geregistreerd in de registratie van HopeAlive.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die:
• van harte instemt met de christelijke visie van De Hoop en wil werken vanuit een christelijke levensovertuiging en meelevend lid is van een kerk of gemeente;
• nauwkeurig en precies zijn/haar werkzaamheden kan uitvoeren;
• zelfstandig en geconcentreerd kan werken;
• een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft;
• de privacy van de oudcliënten waarmee je belt bewaakt;
• discreet en volledig betrouwbaar is.

Wij bieden vrijwilligers:
• een vrijwilligersovereenkomst, die je ook verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid;
• mogelijkheid tot thuiswerken;
• flexibele uren in overleg;
• reiskostenvergoeding.

Maar vooral:
• de mogelijkheid om echt het verschil te maken in het leven van mensen;
• de mogelijkheid om je geloof praktisch handen en voeten te geven.

Meer informatie? Wil je meer informatie over De Hoop, over vrijwilligerswerk in het algemeen? Mail dan naar: vrijwilligers@dehoop.org. Wil je meer informatie over deze specifieke vacature? Neem dan contact op Monica Eggens, coördinator HopeAlive. Algemeen telefoonnummer: 078 611 1111. Emailadres: m.eggens@dehoop.org.