Onze jongeren zijn ontzettend blij met de zes prachtige fietsen en de nieuwe fietsoverkapping. Deze staan nu in de tuin van de jongerenkliniek dankzij de sponsoractie ‘Laat ze fietsen’. Alle gulle donateurs, hartelijk bedankt!

Jongeren die worstelen met verslaving of psychische problemen, kunnen bij De Hoop terecht op de afdeling KJP (Kinder- en Jeugdpsychiatrie). Deze jongerenafdeling had zes goede fietsen en een fietsoverkapping nodig. De jongeren moeten regelmatig oefenen met ‘de wijde wereld’ ingaan. Het is dan heel fijn als er fietsen zijn op de kliniek. Bovendien kunnen de jongeren even ontspannen door een fietstochtje te maken in de frisse buitenlucht.

Er was € 4000,- nodig om deze droom uit te laten komen. Dit bedrag was een stuk lager dan verwacht dankzij de sponsoring van twee bedrijven: fietsenwinkel 12Go Biking en het hoveniersbedrijf Boudewijn Hoveniers/Hoven Landscaping. Met de sponsoractie ‘Laat ze fietsen’ hebben allerlei donateurs het bedrag bij elkaar gespaard. (Lees verder onder de foto.)

 

Op naar Moordrecht
Het bedrag voor de fietsen was als eerst bij elkaar gespaard, dus reden we dit voorjaar met twee busjes en zes nieuwsgierige jongeren naar Moordrecht. Hier stonden zes mooie en stevige fietsen op hen te wachten. Na een korte uitleg van medewerkers van 12GO Biking mochten de jongeren de fietsen uitproberen. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen! Al snel raceten ze over het terrein van de fietswinkel heen en weer.

Fietsen in de regen
Eenmaal terug in Dordrecht konden ze niet wachten om weer op de fiets te springen. Het regende flink, maar dat maakte hen niets uit. Het was mooi te zien hoeveel plezier ze hadden!

Twee maanden later was ook het resterende bedrag verzameld voor de fietsoverkapping van hoveniersbedrijf Boudewijn Hoveniers. Deze staat nu in de tuin bij de kliniek. Zo blijven de fietsen droog staan en gaan ze veel langer mee. Hierdoor kunnen ook jongeren die in de toekomst opgenomen zijn bij KJP er veel plezier aan beleven. Iedereen hartelijk bedankt!