De opbrengst van de eerste antiekveiling in samenwerking met het Zeeuws Veilinghuis, leverde het bedrag van 2705 euro op. “Een fantastisch begin”, aldus Andre Groenewegen, initiatiefnemer van het idee.

Groenewegen: “We hopen dat veel meer mensen dit idee omarmen om hun antiek af te staan aan Stichting Vrienden van de Hoop.” Hij zamelt onder andere porselein, zilver en schilderijen in.  Al de spullen vinden direct hun weg naar het veilinghuis, worden getaxeerd, gefotografeerd en online aangeboden. Het veilinghuis rekent geen kosten. De opbrengst gaat rechtstreeks naar De Hoop ggz. De gevers krijgen na afloop te horen wat hun antiek heeft op gebracht. Zij kunnen dit aftrekken als gift.

Meedoen? Bekijk alle informatie over deze actie

“Eigenlijk zitten onze kinderen helemaal niet op deze oude spullen te wachten”, vertelt iemand op leeftijd die mooie zilveren miniaturen schonk aan stichting Vrienden. “Onze kinderen hebben er niets mee. Op deze wijze dragen we iets bij aan het geven van een nieuwe kans voor mensen die dat echt nodig hebben. Ook helpen we zo om de extra’s die de Hoop biedt, zoals een stukje geestelijke zorg, betaalbaar te houden.”

Meld je antieke spullen aan en maak een verschil voor cliënten!