Op 31 oktober, twintig jaar geleden, richten vijf christelijke politieagenten in Groningen een intake-post in hun stad op. Na twintig jaar doorzetten is Terwille uitgegroeid tot een ggz-instelling voor mensen die vastzitten aan verslaving of prostitutie. Terwille en De Hoop werken op dit gebied veel samen. Ook veel projecten bij Terwille zijn afhankelijk van giften, zoals voor het uitstapprogramma voor vrouwen die in de prostitutie zitten.

Twintig jaar geleden had een groep christelijke politieagenten in Groningen regelmatig contact met een verslaafde man op straat. Ze besloten om iets voor hem te doen en reden een paar keer met hem op en neer naar De Hoop in Dordrecht. Zo zorgden ze ervoor dat hij op zijn afspraken verscheen en kon worden opgenomen. Door de ritjes ontstond een gezamenlijke droom voor een intakepost in Groningen. Dat was het begin van Stichting Terwille. Na twintig jaar doorzetten is Terwille uitgegroeid tot een ggz-instelling voor mensen die vastzitten aan verslaving of prostitutie met vestigingen in Groningen, Den Helder, Hoorn, Lelystad, Almere, Amsterdam, Enschede en Rijssen.

De Hoop en Terwille

Terwille en De Hoop zijn allebei ggz-instellingen die zich hard maken voor een verslavingsvrij leven vanuit een christelijke overtuiging. De Hoop is vooral in de ‘onderste helft’ van Nederland actief, Terwille in de bovenste helft. Zo werken we samen in Nederland aan herstel voor mensen die te maken hebben met verslaving. Omdat we geloven dat een mens waardevol is in Gods ogen. Ook veel projecten bij Terwille zijn afhankelijk van giften, zoals voor het uitstapprogramma voor vrouwen die in de prostitutie zitten.

Verandering en groei

In twintig jaar tijd is de organisatie gegroeid en veranderd. Naast hulp aan mensen die te maken hebben met verslaving, heeft Terwille sinds 2011 ook een programma voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en voor slachtoffers van loverboys. Ook is de hulp aan mensen met een justitiële achtergrond geïntensiveerd, met onder andere het werk van Terwille in gevangenissen en het opzetten van het ROER-Programma op De Spetse Hoeve.

Terwille is in ontwikkeling, maar de drijfveren en passie blijven hetzelfde. Alle medewerkers werken nog steeds vanuit het geloof dat elk mens waardevol is in Gods ogen en dat God mensen bestemd heeft om vrij te zijn. Daarom geven we mensen niet op, maar gaan we als het nodig is tot een honderdste mijl met mensen onderweg.

Elk mens is waardevol in Gods ogen!

Al twintig jaar mag Terwille mensen op weg helpen naar herstel. Het aantal cliënten groeit elk jaar. De medewerkers van Terwille zijn erg blij met alle vrijwilligers en donateurs die het werk van Terwille hebben gesteund en nog steeds steunen – soms al vanaf begin! Dankzij u kunnen we mensen blijven helpen en ondersteunen, en dat hopen we in de toekomst nog lang te blijven doen. Hartelijk dank daarvoor!

Bezoek de website van Terwille