Het verhaal van Christian

Christian: “Ik kan leren van wat anderen delen. Na een behandeling ga je meestal terug naar je oude leefomgeving. Je moet er heel veel voor doen om dan goed met je gevoelens om te gaan. Als je niet meer verslaafd bent, komen die gevoelens ongeremd binnen. Bij de zelfhulpgroepen van Stay Clean hebben we het erover hoe lastig je leven soms is zonder het verslavende middel, en dat het leven ook heel verdrietig kan zijn. Wat essentieel is voor mij, is God. Hij is mijn Redder en Leidsman. Zonder God, en zonder Stay Clean, had ik niet zo lang clean kunnen blijven.”

"Bij Stay Clean hebben we het erover hoe lastig je leven soms is zonder het verslavende middel"

Gevoelig
Christian gaat nog steeds naar veel bijeenkomsten, ondanks dat hij al jaren clean is. “Ik moet niet vergeten dat ik levenslang heb. Ik ben een verslaafde in herstel, maar ik realiseer me dat ik gevoelig ben voor verslaving; daarom zoek ik steun. Ik vind het ook heel belangrijk om uit te dragen wat ik zelf heb ontvangen. Ik kan alleen behouden wat ik heb, door het weg te geven.”

"De toekomst moet ik behapbaar maken door me elke dag over te geven aan God"

Ervaring Stay Clean De Hoop

Dromer
Christian moet ook op andere gebieden alert blijven. “Ik moet dingen vooral niet groter maken dan ze zijn. In het verleden was ik een soort dromer. Dan maakte ik dingen heel groot in mijn hoofd, zowel dingen uit  het verleden als voor de toekomst. Het verleden kan ik niet meer veranderen. De toekomst moet ik behapbaar maken door me elke dag over te geven aan God, door Hem te vertrouwen. Ik leef in de berusting dat wat nog komt goed is.”

Lees meer over Stay Clean of steun het werk onder lotgenoten!