Het verhaal van Femke

Femke is 25 en heeft een burn-out. Ze is langzaam haar leven weer aan het opbouwen, met hulp van het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC).

Femke vertelt: “Ik heb de opleiding medewerker maatschappelijke zorg gedaan. Daarna deed ik een half jaar Bijbelschool. Ik was het presteren even zat en wilde iets doen dat echt mijn hart heeft: het geloof. Een zendingsorganisatie heeft me daarna gevraagd om kinderwerk op te zetten. Dat wilde ik heel graag doen, maar toen ik op de eerste werkdag in de auto stapte wist ik al: ‘Dit wordt het niet.’ Ik voelde onrust. Ik moet weer presteren.”

Langzaam ingestort
Het lukt Femke het werk op te zetten, maar met veel moeite. “Ik ben langzaam ingestort. Het werd zomervakantie en ik dacht dat ik dan wel zou opknappen. Dat gebeurde ook. Maar toen ik weer ging werken kon ik alleen maar huilen. Alles was me te veel. Ik snapte niet wat er met me aan de hand was. Later ontdekt dat ik een burn-out had. Ik was perfectionistisch, ik wilde er voor iedereen zijn en ik ben ook nog eens erg gevoelig. Ik wilde heel veel doen, maar ik had er niet meer de energie voor. Eigenlijk voelde ik het al jaren aankomen.”

Burn-out
Femke vertelt verder: “Toen ik de burn-out kreeg ben ik echt bang geweest dat ik gek werd. Je lichaam stopt, maar je hoofd draait overuren. Ik heb het naar God uitgeroepen om me te helpen. Ik kreeg hulp bij het maatschappelijk werk van de huisarts, maar ik wilde Bijbelse bemoediging. Ik geloof dat God het leven heeft gegeven, dat Hij wil dat wij problemen samen oppakken. Toen ben ik naar het CPC gegaan. ”

Identiteit
Bij het CPC heeft Femke de afgelopen jaren haar identiteit in Christus leren kennen en gedrag kunnen veranderen. “Maar mijn grootste ontdekking is dat ik er gewoon mag zijn. Ik mag het vertrouwen hebben dat God de situatie in zijn hand heeft. Ik ben nog niet genezen en ik moet veel rust nemen. Maar voor nu is wat ik kan doen genoeg. God zorgt voor mij.”

Wilt u meer weten over het Centrum voor Pastorale Counseling of hen steunen?