Het verhaal van Wim

Zes maanden werkt Wim (53) al een kleine replica van de Ark van Noach. Hiervoor gebruikt hij duizenden roerhoutjes die hij stuk voor stuk aan elkaar plakt en geduldig bewerkt. “Ik vind het verhaal fascinerend,” vertelt Wim. “Het gaat over Gods grootheid en Zijn genade. En het vertelt ook iets over mij.”

“Die roerhoutjes?” Wim moet lachen. “Tja dat is het materiaal dat ik toevallig voor handen had. Het is veel werk, maar ik ben er niet constant mee bezig. Voor mij is dit mijn hobby. Als de Ark af is, wil ik hem weggeven. Zodat er kinderen mee kunnen spelen.”

Noach
Het verhaal van de Noach boeit Wim. “Het is het Evangelie in een notendop. Dit Bijbelverhaal vertelt ook iets over mijzelf. Ik hoorde iemand zeggen: ‘Eerst bouwde ik aan de Titanic en nu bouw ik aan de Ark’. Dat geldt ook voor mij. De Titanic staat voor alle dingen waarop je je leven kunt bouwen. Spullen, status en ga zo maar door. Men zei dat de Titanic niet kon zinken, maar dat gebeurde toch.”

Problemen
“Ikzelf kwam in de problemen toen ik dertig was. Ik dacht dat ik het allemaal goed voor elkaar had. Maar het ging helemaal fout. Ik werd angstig en depressief, maar ook agressief en suïcidaal. Ik bleef hier jaren mee worstelen. Uiteindelijk kwam ik bij De Hoop terecht. Eerder in mijn leven was ik tot bekering gekomen, maar ik had God daarna alweer snel losgelaten.”

 

Wim bouwt aan zijn Ark.
De Ark wordt gemaakt van houten roerstaafjes.

Bijzondere plek
Bij De Hoop ontmoet Wim God opnieuw en komt hij opnieuw tot geloof. Langzamerhand kruipt hij uit het dal waar hij in zit. Wim: “Ik woon nu onder begeleiding en kom voor de dagbesteding bij De Hoop Maatwerk. Dit is een heel bijzondere plek waar ik me veilig voel. Iedereen kan hier werken in zijn eigen tempo. Je kunt creatief bezig zijn en je talenten ontdekken. Ik heb een eigen werkkamer waar ik met de Ark bezig ben, maar ik ben ook druk met andere projecten van Maatwerk. We proberen wat geld te verdienen door opdrachten te doen voor verschillende bedrijven. Ik vind het heel fijn om mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Worsteling
“Het leven blijft nog steeds een worsteling voor mij. Het gaat niet vanzelf. Ik heb moeten accepteren dat ik hulp nodig heb en dat was heel lastig. Elke keer zegt God tegen mij ‘Laat het los. Laat mij het doen.’ Ik ben een grote kerel, maar nu besef ik hoe klein ik ben. Kortgeleden zei iemand tegen mij: ‘God houdt onvoorwaardelijk van jou.’ Dat raakte me enorm. Dat is de waarheid. Als ik op God bouw ben ik veilig. Jezus is onze ark en Hij zinkt niet.”

Wilt u meer weten over Maatwerk (Werkvisie) of hen steunen?

Bekijk het verhaal van Wim

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken.   Lees ons cookiebeleid.