Het Inloophuis: een plek voor iedereen

Er zijn veel mensen die dakloos zijn of die wel een woning hebben, maar geen thuis. Mensen die eenzaam zijn, soms ook in de war en verslaafd. Voor hen is er het Inloophuis van De Hoop, in Dordrecht en Vlissingen. Hier kunnen ze even op adem komen, krijgen ze een kop koffie, thee en een maaltijd. Maar vooral: een luisterend oor.

Het Inloophuis van De Hoop in Dordrecht krijgt zo’n tachtig bezoekers per dag; het Inloophuis in Vlissingen tussen de veertig en vijftig. De doelgroep is zeer gevarieerd. Er zijn bezoekers die dakloos zijn en buiten slapen, maar ook mensen die langskomen voor gezelligheid en wat aandacht. Er zijn vluchtelingen, maar ook mensen die door huwelijks- en zakelijke problemen er van de een op de andere dag alleen voor zijn komen te staan. Het aantal ‘verwarde’ mensen neemt behoorlijk toe, wat extra inzet vraagt van alle vrijwilligers.

André: “Het inloophuis gaf mij een stevige zet in de goede richting”

Lees zijn verhaal
Inloophuis De Hoop

Faciliteiten bij het Inloophuis

Iedereen die het Inloophuis bezoekt, heeft een nood of hulpvraag. De bezoekers kunnen gebruikmaken van verschillende faciliteiten: douchen, hun kleding laten wassen, instanties bellen, tweedehands kleding uitkiezen, hun haren laten knippen, gebruikmaken van computers om zaken op te zoeken en administratieve dingen te regelen. Waar nodig worden de bezoekers ondersteund bij deze administratieve taken, zoals een cv opmaken of Digi-D aanvragen.  Elke dag biedt het Inloophuis een maaltijd aan en óók met de feestdagen (zoals Pasen en Kerst) zijn de Inloophuizen open.

"Ze zeiden: 'het enige wat je nodig hebt, is een warm hart.' Had ik dat?" - Heidi

Lees het verhaal van vrijwilliger Heidi
Vrijwilliger bij Inloophuis De Hoop

Volledig vanuit giften

De inloophuizen worden volledig betaald uit giften. Stichting Vrienden van De Hoop maakt zich hard om de inloophuizen te kunnen laten draaien.
Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die meehelpen, zonder hen kunnen we de inloophuizen niet draaien. Zij zijn het warme hart van de inloophuizen.

Geef jij jouw steun? Met een gift zorg je ervoor dat mensen zonder thuis even tot rust komen, een kopje koffie krijgen en misschien wel hun enige warme maaltijd van de week!