Op donderdag 5 november organiseert De Hoop ggz een online thema-avond voor kerken over ‘Psychose bij jongeren’. Wij nodigen jou als jeugd pastoraal werker, jongerenwerker, predikant/voorganger, ouderling, diaken, jeugdleiding of geïnteresseerde van harte uit om online mee te kijken.

Datum
Locatie
Online, via livestream
Kosten
Deze bijeenkomst is kosteloos (wel aanmelden)
Onderdeel van
Thema-avonden

Online thema-avond ‘Psychose bij jongeren’ - Kijk live mee!

Kijk live mee via livestream.dehoop.org

Wat is een psychose en hoe kun je er zijn voor jongeren met een psychose?
Tijdens de avond gaat Marijke Koers (coördinator kerkrelaties bij Vrienden van De Hoop) in gesprek met Chris Verhagen, (jeugd-)psychiater bij De Hoop ggz over vragen als: Wat is een psychose en hoe herken je de symptomen? En hoe kun je er als kerkelijke gemeente zijn voor jongeren die last hebben van een psychose? Deze avond geeft Chris Verhagen praktische handvatten hoe je een jongere met een psychose kunt ondersteunen, begeleiden en zo nodig doorverwijzen.

De thema-avond kun je op 5 november vanaf 20:00 uur online volgen via livestream. Tot uiterlijk 3 november kun je je gratis inschrijven, op 4 november ontvang je de link naar de livestream.

Vraag het de psychiater
Via het inschrijfformulier heb je de gelegenheid om alvast al je vragen vanuit de praktijk te stellen. Hier zullen we op ingaan tijdens de thema-avond. Daarnaast schenken we aandacht aan de manier waarop de kerken en De Hoop elkaar structureel kunnen versterken.

Ik wil mij inschrijven!
Thema-avond
Thema

De Hoop

De Hoop is een christelijke ggz-organisatie, die kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen helpt om tot herstel te komen. Specialistische medewerkers van De Hoop integreren hierbij professionele expertise met de principes van het christelijk geloof. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Vrienden van De Hoop.

Meld je aan voor de online thema-avond op 5 november 2020!