Conferenties

“Vandaag leerde ik dat ik mijn negatieve gedachten bij God mag neerleggen.” Elisa* is een van de bezoekers van de christelijke conferenties bij De Hoop. Cliënten kunnen de bijeenkomsten zowel online als live op locatie volgen. De sprekers komen uit verschillende hoeken van christelijk Nederland, van theoloog en schrijver Almatine Leene tot Ruben Flach, de directeur van Opwekking.

Nieuwsgierig? Bekijk de conferenties online!

De christelijke conferenties worden niet vergoed. Alleen dankzij jouw steun kunnen we cliënten vier keer per jaar sterken in hun geloof en hun geloofsvragen beantwoorden. 

Elisa: “Door de conferentie leerde ik anders naar mezelf kijken”

Vier keer per jaar organiseren we een christelijke conferentie voor cliënten. Dit is alleen mogelijk dankzij giften. De bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar veel cliënten grijpen de kans ze te bezoeken. Vanuit klinieken en thuis volgen cliënten de livestream. Het zijn bijzondere bijeenkomsten waar zij God beter leren kennen, meer leren over het geloof en belangrijke levenskeuzes maken.

Vragen stellen en bidden

Na het Bijbelse onderwijs van de spreker mogen de bezoekers hun vragen aan de spreker stellen, live of via de chat. Deze vragen laten de lastige thema’s zien waarmee cliënten worstelen, zoals vergeving, een verkeerd godsbeeld en identiteitsvragen. De spreker en bezoekers gaan er samen over in gesprek. Na afloop kunnen cliënten voor zich laten bidden. Het komt regelmatig voor dat een aantal bezoekers hun leven aan de Heer geven.

God ziet goud in jou

Cliënt Elisa bezoekt de conferenties graag. “Het helpt mij om andere patronen te leren. Ik mag hier helemaal mezelf zijn en ik word gevoed vanuit het christelijk geloof.” Het thema van een vorige conferentie was: ‘God ziet goud in jou’. Elisa: “Ik voel me vaak hopeloos. Ik denk dat ik mijn behandeling niet vol kan houden. Door deze conferentie leerde ik anders naar mezelf kijken. Ik mag al mijn negatieve gedachten en strijd aan God geven. Ik hoef het niet alleen te doen. Die gedachte geeft me rust. Ik doe het samen met God en samen met andere mensen hier bij De Hoop.”

Volg de conferenties live

Nieuwsgierig? De conferenties zijn voor iedereen online te bekijken. Elke conferentie duurt drie ochtenden, van 10.00 uur tot 11.30 uur en is naderhand terug te kijken op de pagina vriendenvandehoop.nl/conferentie

Bekijk de conferenties

"Een conferentie over vrijheid hielp mij geloven dat ook voor mij vergeving mogelijk was."

jocelyn over de conferenties

Jocelyn: "De conferentie bracht me echt verder."

Wat begint met een depressie op haar 12e, leidt tot een zware drugsverslaving en een leven in criminaliteit en prostitutie. Jarenlang is dit het leven van Jocelyn. Ze zwerft van dealer naar dealer, van gevangenis naar gevangenis en van kliniek naar kliniek. Je zou haast denken dat er geen hoop meer is. “Ik heb zo vaak gehoord dat ik nooit van de drugs af zou komen.” Jocelyn vindt herstel door een opname bij De Hoop en haar geloof in God. “Ik heb veel therapie gehad en hard gewerkt, maar mijn geloof heeft me uiteindelijk genezing gebracht”, vertelt Jocelyn. “Ik had dit nooit, nóóit alleen gekund.” Wat naast haar behandeling een belangrijk verschil maakte, waren de christelijke conferenties die De Hoop vier keer per  jaar organiseert. “Ik geloofde niet in mezelf en niet in Gods genade. Ik nam mezelf veel kwalijk. Een conferentie over vrijheid hielp mij geloven dat ook voor mij vergeving mogelijk was. Er kwam ruimte voor herstel. De conferentie bracht me echt verder. Vrijheid is precies wat ik gekregen heb.”

Voor veel cliënten zijn de conferenties onmisbaar voor hun herstel. Zonder jouw hulp kunnen we deze conferenties niet mogelijk maken!

*Elisa’s naam is vanwege privacyredenen gefingeerd. Deze tekst verscheen in Magazine Hoop, september 2023. Tekst door: Ellen van de Polder- Zijp.