Een nieuwe plek erbij voor Werkvisie De Hoop

De Hoop heeft onder de noemer ‘Werkvisie De Hoop’ een groot aantal leerwerkbedrijven voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nieuw is sinds februari 2020 ‘De Hoop Maasplein’: een heus restaurant in een multifunctioneel wooncomplex!

Het aanbod van Werkvisie is breed: van werken in de groenvoorziening of in de kringloop tot inpakwerkzaamheden of handwerkproducten maken bij De Hoop Maatwerk. Veel deelnemers van deze leerwerkplekken zijn cliënten van De Hoop. Het doel van deze leerwerkbedrijven is om mensen stap voor stap te laten groeien naar passend werk. Nu is daar werk in de catering bij gekomen.

Kom op bezoek!
Wil je eens een project bezoeken om te zien wat er met de giften gebeurt? Breng dan een bezoekje aan deze nieuwe locatie van Werkvisie De Hoop! Je vindt het restaurant aan de Maasstraat 30 in Alblasserdam. Cliënten werken hier in de catering en voorzien je graag van een lunch of een kopje koffie.

Werkvisie De Hoop wordt ondersteund met giften van donateurs. Dankzij hun steun zijn deze bijzondere werkplekken mogelijk.

Een bezoekje aan De Hoop Maatwerk

Begeleider Christian geeft een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken bij één van de leerwerkbedrijven: De Hoop Maatwerk. “Hier komen mensen met een eigen verhaal,” vertelt begeleider Christian. “Zonder een plek als deze zouden zij buiten de boot vallen, omdat ze de werkdruk van een betaalde baan niet aankunnen. Bij ons verleggen ze hun grenzen op een veilige manier. We moedigen hen aan om nieuwe dingen te ondernemen.”

Lees het verhaal van Werkvisie
Werkvisie De Hoop