Geslaagde kerstactie voor cliënten van De Hoop

Kerst is vaak een heel lastige en eenzame tijd voor cliënten van De Hoop. Veel mensen met een verslaving of psychische problemen hebben geen contact meer met hun familie. Kerst is daarom extra confronterend. Als bemoediging in deze moeilijke tijd gaven we de cliënten een kerstattentie; o.a. een boekje met Bijbelteksten en citaten. Daarnaast kon je een kerstkaart sturen met een bemoediging voor deze mensen. We kijken terug op een geslaagde actie!

Kerstattentie en kerstkaarten

Kerstattentie
De kerstattentie was mogelijk dankzij de steun van veel donateurs. Met hun giften konden we twee verschillende boekjes aanschaffen, waaronder ‘Een klein boekje vol hoop’ van Paul Abspoel. Dit boekje vol Bijbelteksten en gedachten biedt een bemoediging voor elke dag. De boekjes werden goed ontvangen.

Kerstkaarten
In november kon je daarnaast een persoonlijke bemoediging delen met cliënten. Dat kon door een kerstkaart te sturen. Vrijwilliger Elle: “Het is zo bijzonder dat een onbekende aan je denkt en moeite voor je doet. Een kerstkaart kost niet veel, maar heeft enorm veel waarde. Mijn man wordt geholpen bij De Hoop en heeft sommige kaarten bewaard omdat hij ze zo mooi vond.”

Vrijwiliger en ex-cliënt Don: “Ik vind het erg mooi om hieraan mee te helpen, omdat mensen er kracht uit putten om de dagen door te komen.’’