Poetsen, soppen, meubels in elkaar zetten… een groep jongeren was op een zaterdagmiddag in november hard aan het werk bij Huis van Hoop Danshof in Gorinchem. Mensen die na een behandeling voor verslaving en/of psychische problemen (nog) niet zelfstandig kunnen wonen, krijgen hier straks alle hulp die ze nodig hebben.

Voor het opstarten van een Huis van Hoop is geld nodig, bijvoorbeeld voor de aankleding en inrichting van de ruimtes.

Goede start
De jeugdgroep van de Christelijke Gereformeerde Kerken uit Oud-Beijerland hielp mee om het Huis van Hoop een goede start te geven. De overheid financiert namelijk de zorg voor cliënten, maar overige zaken moeten zelf geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van de Huizen van Hoop. Sommige bewoners hebben al huisraad, maar er zijn ook bewoners die door hun verleden helemaal niets hebben.

Algemene ruimtes
Verder is het nodig dat de algemene ruimtes goed ingericht worden. Deze ruimtes zijn heel belangrijk, want dat zijn de plekken waar de bewoners samenkomen en hun levens delen. De jongeren zorgden voor de schoonmaak van dit Huis van Hoop en hielpen bij de inrichting. Met hun inzet werd weer veel vooruitgang geboekt!

Sommige bewoners hebben al huisraad, maar er zijn ook bewoners die door hun verleden helemaal niets hebben.

Huis van Hoop

Actieve rol voor kerken

Patrick Waltheer, teamleider bij Huizen van Hoop, ziet een actieve rol weggelegd voor kerken. “Kerken kunnen collecteren, maar ook op een andere manier een bijdrage leveren aan een Huis van Hoop. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een maatjesproject of door bewoners uit te nodigen voor een huiskring. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als we in de toekomst woningen aan kunnen bieden die door de kerk gedragen worden. Er zijn zoveel mensen die hulp nodig hebben en velen van hen vallen nu nog tussen wal en schip. Dat kunnen we met elkaar voorkomen!”

Lees meer over Huizen van Hoop