Vier keer per jaar organiseren we een conferentie voor cliënten en medewerkers. Deze conferentie is voor iedereen live te volgen. Lees hieronder een terugblik van de laatste conferentie en kijk eerdere conferenties terug.

Terugblik op de laatste conferentie

Op 27, 28 en 29 februari 2024 sprak Leen Koster over het thema: “Hier ben ik, Heer!”.

“Wat doet U hier Elia?” Een vraag die God aan Elia stelde en ook één van de opvallende uitspraken die we in de conferentie met elkaar gehoord hebben. Voorganger Leen Koster behandelde met ons het thema ‘Hier ben ik, Heer!’. Prikkelend was dat we onze eigen naam zouden kunnen invullen op de plek waar de naam van Elia staat:  “wat doet U hier Dirk, Truus, Piet, Ali, Miriam, Juan, Rosita, etc. etc.” Wij allemaal kunnen onze eigen naam invullen.

God is op zoek en roep ons allemaal te voorschijn. Daarbij is Hij niet verwijtend maar uitnodigend en op zoek naar ons hart en de relatie met ons.
Als we dan tevoorschijn komen, en de ontmoeting met God daar is, komen we erachter dat we niet extreem ‘vreemd’ zijn. In de bijbel worden diverse mensen herkenbaar beschreven die ook laten zien dat God de mens met al zijn/haar ‘eigenaardigheden’ graag wil ontmoeten en ook herstellen in de oorspronkelijke bedoeling van het mens zijn. God is een God van vergeving en ontferming, waarbij de consequenties van het verleden soms voelbaar en merkbaar aanwezig blijven. En dan is toch de roepstem van de Heer om uit ‘de grot’ te komen en te leven. Daarbij is gebrokenheid en verwonding een realiteiten die we ‘meenemen’ in ons bestaan. Alleen zijn ze niet meer bepalend. We zijn op weg naar Pasen. Jezus heeft alles ook meegemaakt en riep zelfs uit: “Waarom?”. En toch volbracht Hij de missie tot het einde aan toe, waarmee een start van een nieuw leven in vrijheid voor ieder mens mogelijk werd.

Bekijk wanneer de volgende conferentie wordt gehouden

Help jij mee om conferenties zoals deze mogelijk te maken? Steun ons met een gift!