Wichert van den Berg (35) is de eigenaar van Berg Fourage, Zakenvriend van De Hoop. Hij was nog maar tien toen hij de handel in ging. “Ik heb drive en ben graag onder de mensen.” Ook bij mensen met een verslaving voelt hij zich betrokken. “Niemand raakt zomaar verslaafd. Er is altijd een reden.”

Berg Fourage is een handel- en bemiddelingsbedrijf in veevoer en grondstoffen. De klanten zijn melkvee-, geiten- en vleesveehouders. Wichert vertelt: “Onze inkoop is in heel Europa. De afzet is voornamelijk in België, Nederland en een deel van Duitsland. Ik heb het bedrijf van de grond af opgebouwd. We hebben 25 mensen in dienst en leiden veel jonge jongens en meiden zelf op, vooral voor sales en administratie. Er wordt op kantoor de halve dag Engels en Duits gepraat.”

“Niemand raakt zomaar verslaafd.”

Wichert is blij dat hij Zakenvriend van De Hoop kan worden. Hij had een gesprek met Henriëtte, oud-cliënt en nu medewerker bij Vrienden van De Hoop. “Ik was onder de indruk van haar verhaal over de hulp bij De Hoop. Duidelijke zorg, samen met God. Henriëtte heeft ons een rondleiding gegeven bij De Hoop. Dan gaat het echt leven.”