“Verhalen van cliënten van De Hoop blijven me altijd bij. Veel van hen hebben een bak ellende over zich heen gehad en raakten hierdoor verslaafd of kregen psychische problemen. Dat maakt indruk. Een inkijkje in het leven van deze mensen, kreeg ik tijdens mijn vorige baan bij een bedrijf dat bemiddelde naar passend werk.”

Blikslager

Aan het woord is Rosalie van Dongen, bedrijfsleider bij Van Dongen Installateurs. Het bedrijf dat gevestigd is in Dordrecht, voert allround installatiewerkzaamheden uit. Van CV-ketels tot complete badkamers met bijbehorend sanitair en van airco’s tot vloerverwarming. Maar ook ambachtelijk loodgieterswerk, zoals zinken goten en hemelwaterafvoeren. Van Dongen bedient de particuliere markt en werkt regelmatig aan grote projecten via aannemers. Via een omweg, langs verschillende banen, is Rosalie bij Van Dongen installateurs terecht gekomen. Overgrootvader van Dongen startte de onderneming zo’n 120 jaar geleden als ‘blikslager’, wat nu loodgieter heet. Nu is het uitgegroeid tot een bedrijf met vijftien medewerkers.

"De verhalen van cliënten bij De Hoop maken dat ik meer begrip heb voor persoonlijke situaties van mijn eigen werknemers."

Begrip

Rosalie vertelt: “De verhalen van cliënten bij De Hoop maken dat ik meer begrip heb voor persoonlijke situaties van mijn eigen werknemers. Ook vind ik het belangrijk om als commercieel bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn. Daarom steunen we De Hoop als Zakenvriend. De Hoop doet mooi werk in een bijzondere omgeving, daar draag ik graag aan bij.”