Help bij wetenschappelijk onderzoek

Mensen leren de hele dag. Tijdens stille tijd leren we iets over God en onszelf. Ook leert iemand iets bij het drinken van alcohol. Sommige mensen leren zich op die manier te ontspannen en anderen voelen zich sneller gelukkig. Ons brein slaat deze leermomenten op. Vaak zijn wij ons daarvan minder bewust.

Het KICG (Kennisinstituut christelijke ggz) heeft bij De Hoop ggz in Dordrecht het ‘Neurolab’ opgezet om meer wetenschappelijk onderzoek naar geloof en verslaving te kunnen doen. Eind mei is dit lab geopend en is onderzoeker en psycholoog Henk-Jan Seesink gestart met vooronderzoeken om de cliënten van De Hoop beter te kunnen helpen. Hij onderzoekt op dit moment het onderwerp ‘Overgave aan God’.

Overgave aan God
Deze geloofsbeleving zorgt ook voor een leermoment. Hoe kunnen we de diepte van deze geloofsbeleving beter snappen? Welke invloed heeft overgave op herstel van de cliënten? Via een nieuwe meetmethode kunnen leermomenten in kaart worden gebracht. Het gaat dan om simpele sorteertaken op de computer. Ook mensen met weinig verstand van computers kunnen dit doen. We nodigen u uit in het neurolab te Dordrecht om ons te helpen deze methode te verbeteren!

Help mee
Wilt u een bijdrage leveren om mensen met een verslaving te helpen die worstelen met deze zoektocht? Maak dan een afspraak om langs te komen op Dorp De Hoop en deel te nemen. Het onderzoek neemt rond 45 tot 60 minuten in beslag. Voor deelname ontvangt u 5 euro. Een afspraak kunt u maken door een mailtje te sturen naar: neurolab@dehoop.org. Alvast bedankt voor uw aanmelding!

Henk-Jan Seesink, onderzoeker en psycholoog
Jacomine den Boer, onderzoekscoördinator

Lees meer over het KICG