Op de deur van het Inloophuis hangt een brief met in het Pools, Engels en Nederlands een uitleg waarom het Inloophuis gesloten is. Inloophuis De Hoop helpt mensen aan de rand van de samenleving. Nu de deuren dicht moeten door corona, doen de vrijwilligers wat ze kunnen. 

Beheerder Carl vertelt over de aangepaste hulp. “Op maandag, woensdag en vrijdag, de dagen dat het Inloophuis normaal open is, staan onze vrijwilligers klaar via de telefoon. Zo kunnen zij inspringen bij noodsituaties. De vrijwilligers proberen bijvoorbeeld iets te regelen voor mensen die buiten moeten slapen. Voor een bezoeker zonder telefoon werd een goedkoop telefoontje geregeld, zodat zij toch contact kon houden met familie en vrienden.”

 

"Voor iemand met koorts is een thermometer en paracetamol geregeld."

“In sommige gevallen, bij een heel beperkt aantal mensen, kunnen we koffie en ook een maaltijd geven, via een raam op een dienblad. Het is zorg op maat waarbij de eigen veiligheid van de vrijwilligers gewaarborgd moet blijven.”

"Onze vrijwilligers staan klaar via de telefoon. Zo kunnen zij inspringen bij noodsituaties."

Inloophuis corona

Heidi (38) is één van de vrijwilligers van het Inloophuis. Om daklozen en eenzamen toch een luisterend oor te bieden, blijft ze telefonisch contact houden. Heidi is al ruim drie jaar vrijwilliger bij het inloophuis, een plek voor mensen die dakloos of eenzaam zijn. Waarom zet Heidi zich voor hen in? Heidi: “Ze zeiden: het enige wat je nodig hebt, is een warm hart. Had ik dat?” Lees het motiverende verhaal van Heidi.

Lees het verhaal van Heidi