MTB-Marathon en Toertocht: afzien in de bossen van Hoenderloo

Cycle for Hope 2020 trapte af op de Veluwe. Honderden fietsers werkten zich begin september in het zweet in de bossen rondom Hoenderloo. Zij deden mee aan de MTB-Marathon en de toertochten van Cycle for Hope, om geld in te zamelen voor De Hoop ggz. Dat betekent: zwoegen in het holst van de nacht, genieten van mistige ochtendtaferelen en flink doorbijten op heuvelachtig terrein. Het was de uitdaging meer dan waard! Met elkaar zamelden de deelnemers meer dan 100.000 euro in voor projecten van De Hoop. De totale Cycle for Hope teller passeerde daarmee de grens van 250.000 euro. Bekijk de foto’s van dit bijzondere weekend online.

Betrokken deelnemer vertelt

Filip Bakker is sinds 2016 betrokken bij Cycle for Hope. Wat begon als meefietsen, ontwikkelde zich tot het trainen van een heel team van cliënten. Een verhaal over liefde, geduld, teleurstelling en doorzetten.

Lees het verhaal van Filip

"Dat hoort bij passie en betrokkenheid: het kan pijn doen. Maar voor sommigen beteken je echt iets"

Lees verder
Filip Bakker MTB-Marathon Cycle for Hope

Rondje Nederland en Toertocht 200 km

„Op de dijk bij Neeltje Jans moesten we bij code geel met windkracht 9 recht tegen de wind in, op de route in Zeeland lagen omgewaaide bomen en een van de volgcampers verloor zelfs haar dakkoffer. Maar we hebben geen moment gedacht: en nu is het klaar.” Aldus Team Rouveen, in een interview met ‘De Staphorster’.

Het laatste weekend van september was het zover: Rondje Nederland. Een estafettetocht van 1200 km, opgedeeld in 4 x 100 km per fietser. Het was nat en guur herfstweer. Bomen op de weg en de hevige wind maakten het fietsen extra zwaar. Ook de Toertocht-fietsers van de 200 km, die startten op zaterdagochtend, hadden een pittige tocht door het najaarsweer. Toch gingen de deelnemers door én blikken ze nu terug op een prachtige prestatie. “Er zijn herinneringen gemaakt tot in het bejaardentehuis”, aldus Jaco Blankespoor.

Lees het hele interview met Team Rouveen terug

"We moesten bij code geel met windkracht 9 recht tegen de wind in, op de route in Zeeland lagen omgewaaide bomen en één van de volgcampers verloor zelfs haar dakkoffer"

Lees verder
Cycle for Hope team Rouveen

Bekijk de live-uitzendingen terug

Nieuw dit jaar waren de live-uitzendingen! Teams werden uitgelicht en ingezonden beelden vanaf de routes kwamen voorbij: een kijkje in de ervaringen van de deelnemers. Diverse sprekers kwamen aan het woord, van pionier Anton van Houdt tot fietsers van editie 2020 die langskwamen in de studio in Dordrecht. Eén ding hadden ze gemeen: een gedeelde passie voor hun unieke bijdrage aan het werk van De Hoop. Bekijk alle uitzendingen terug op de website van Cycle for Hope!

Naar de live-uitzendingen

Wil jij de deelnemers steunen in hun prestatie én het werk van De Hoop mogelijk maken?