Een internationaal gerenommeerd veilinghuis in Zeeland dat zich kan meten met de allergrootste veilinghuizen ter wereld. En dat veilinghuis wil zich inzetten voor mensen in nood bij De Hoop ggz, door gratis antieke spullen te veilen die jij kunt schenken.

René de Visser (46) werkt al zo’n twintig jaar bij het Zeeuws Veilinghuis en is sinds 2008 eigenaar. “Momenteel zijn we toonaangevend op het gebied van Indonesische schilderijen, Chinees porselein en het werk van M.C. Escher.”

Omdat het Zeeuws Veilinghuis op een gegeven moment het grote aanbod niet meer aankon, besloot René een tweede veilinghuis te openen. Veilinghuis de Korendijk veilt stukken die – weliswaar mooi – maar wel onder het segment van het Zeeuws Veilinghuis vallen.

Van betekenis zijn
De eigenaren – inmiddels bestaat de directie uit twee personen – willen met hun veilinghuizen ook iets betekenen voor de samenleving. René: “De Hoop dragen we een warm hart toe. Mijn vrouw is arts en ziet wekelijks mensen met verslaving en psychische problemen. Ook via ons bedrijf komen we in contact met alle lagen van de samenleving en zien daardoor dat deze problemen veel breder voorkomen dan weleens wordt gedacht. Iedereen verdient een tweede kans. Daar willen we aan bijdragen.

Gratis veilen

Beide veilinghuizen veilen de spullen die voor De Hoop worden ingebracht, gratis. “We rekenen dus geen inbrengkosten (normaal bedragen die 20% van de hamerprijs). Daarnaast fotograferen we de voorwerpen en nemen ze mee in onze catalogus die nationaal en internationaal wordt verspreid.”

Schilderijen, porselein en juwelen
René: “De inbreng van de goederen verloopt via André Groenewegen, een medewerker van Vrienden van De Hoop waar we al jaren mee samenwerken. Aan de hand van foto’s taxeren wij
en kijken we vrijblijvend of het interessant is voor onze veilinghuizen. Waar vraag naar is zijn schilderijen, (Chinees) porselein, juwelen en bijvoorbeeld mooie stukken uit de art-deco of art-nouveaux periode (eind 19e eeuw, begin 20e eeuw, red.). Voor bijzondere zaken is er altijd markt. Zo kregen we een keer een schilderij dat bij iemand op zolder lag. Het bleek van de hofschilder van president Sukarno te zijn. Opbrengst: € 110.000, -. De laatste tijd brengen originele werken van M.C. Escher ook verrassend hoge bedragen op.”

“Door jouw antieke spullen te schenken, kunnen we cliënten helpen.”

Schenk jouw antieke spullen voor het goede doel

Heb je zelf schilderijen, porselein, sieraden of andere antieke voorwerpen waar je afstand van wil doen? Schenk deze spullen en help op deze manier mensen in nood. Met de opbrengst kunnen we hulpverlening bieden die niet wordt vergoed vanuit de overheid. Het geld komt volledig ten goede aan Vrienden van De Hoop.

Neem contact op met André Groenewegen via a.groenewegen@vriendenvandehoop.nl of 06-53777019 om jouw antieke spullen aan te melden, of vul het formulier in via onderstaande knop.

Meld je antieke spullen aan en maak een verschil voor cliënten