Dankzij het Zeeuws Veilinghuis is er een nieuwe manier om De Hoop te steunen: door het doneren van antiek. Dit gerenommeerd veilinghuis verzorgt voor ons gratis de veiling. Heb je schilderijen, porselein, sieraden of andere antieke voorwerpen waar je afstand van wil doen? Schenk deze spullen en help op deze manier mensen in nood. Al de spullen vinden direct hun weg naar het veilinghuis, worden getaxeerd, gefotografeerd en online aangeboden. Het veilinghuis rekent geen kosten en komt helemaal ten goede aan het werk van De Hoop. De gevers krijgen na afloop te horen wat hun antiek heeft op gebracht. Zij kunnen dit aftrekken als gift.

Meld je antieke spullen aan en maak een verschil voor cliënten

“Wat een fantastisch idee om mooi antiek te laten veilen voor De Hoop.” Ze is 94 lentes jong en wil graag anderen helpen. “Ik las het en wist meteen: hier doe ik aan mee. De Hoop hielp mij met verdriet omgaan. Dat gun ik anderen ook.”

 

Lees haar verhaal

Het Zeeuws Veilinghuis helpt De hoop

Een internationaal gerenommeerd veilinghuis in Zeeland dat zich kan meten met de allergrootste veilinghuizen ter wereld. En dat veilinghuis wil zich inzetten voor mensen in nood bij De Hoop ggz, door gratis antieke spullen te veilen die jij kunt schenken.

René de Visser (46) werkt al zo’n twintig jaar bij het Zeeuws Veilinghuis en is sinds 2008 eigenaar. “Momenteel zijn we toonaangevend op het gebied van Indonesische schilderijen, Chinees porselein en het werk van M.C. Escher.”

Omdat het Zeeuws Veilinghuis op een gegeven moment het grote aanbod niet meer aankon, besloot René een tweede veilinghuis te openen. Veilinghuis de Korendijk veilt stukken die – weliswaar mooi – maar wel onder het segment van het Zeeuws Veilinghuis vallen.

Van betekenis zijn
De eigenaren – inmiddels bestaat de directie uit twee personen – willen met hun veilinghuizen ook iets betekenen voor de samenleving. René: “De Hoop dragen we een warm hart toe. Mijn vrouw is arts en ziet wekelijks mensen met verslaving en psychische problemen. Ook via ons bedrijf komen we in contact met alle lagen van de samenleving en zien daardoor dat deze problemen veel breder voorkomen dan weleens wordt gedacht. Iedereen verdient een tweede kans. Daar willen we aan bijdragen.

Gratis veilen

Beide veilinghuizen veilen de spullen die voor De Hoop worden ingebracht, gratis. “We rekenen dus geen inbrengkosten (normaal bedragen die 20% van de hamerprijs). Daarnaast fotograferen we de voorwerpen en nemen ze mee in onze catalogus die nationaal en internationaal wordt verspreid.”

Schilderijen, porselein en juwelen
René: “De inbreng van de goederen verloopt via André Groenewegen, een medewerker van Vrienden van De Hoop waar we al jaren mee samenwerken. Aan de hand van foto’s taxeren wij en kijken we vrijblijvend of het interessant is voor onze veilinghuizen. Waar vraag naar is zijn schilderijen, (Chinees) porselein, juwelen en bijvoorbeeld mooie stukken uit de art-deco of art-nouveaux periode (eind 19e eeuw, begin 20e eeuw, red.). Voor bijzondere zaken is er altijd markt. Zo kregen we een keer een schilderij dat bij iemand op zolder lag. Het bleek van de hofschilder van president Sukarno te zijn. Opbrengst: € 110.000, -. De laatste tijd brengen originele werken van M.C. Escher ook verrassend hoge bedragen op.”

Wil je meer weten over deze actie? Neem contact op met André Groenewegen via a.groenewegen@vriendenvandehoop.nl of 06-53777019 om jouw antieke spullen aan te melden, of vul het formulier in via onderstaande knop.

Aanmelden antieke spullen

“Door jouw antieke spullen te schenken, kunnen we cliënten helpen.”

Wat moet ik weten over een online veiling?

Denk je erover om zelf mee te bieden in de online veiling? Bekijk de handleiding online bieden Veilinghuis De Korendijk en het Zeeuws Veilinghuis.

Bekijk de handleiding online bieden
spullen voor de veiling