1.200 kilometer gesponsord wielrennen door Nederland in 48 uur: dat is wat zo’n 200 wielrenners deden van 27-29 juni 2019. Samen haalden de fietsers met hun inzet ruim 366.000 euro op voor De Hoop. Op de laatste dag werden ook een Toertocht en Ladies Ride gefietst in de omgeving van Dordrecht.

Op donderdag 27 juni 2019 ging Cycle for Hope Rondje Nederland we van start met een mild zonnetje. Op vrijdag werd het warmer en zaterdag finishten de deelnemers met tropische temperaturen. Ondanks dat bleef de stemming er goed in. “Niemand raakt zomaar verslaafd,” zegt deelnemer Jan. “Het is mooi dat ze bij De Hoop een nieuwe kans krijgen. Daar wil ik me graag voor inzetten!”

Afzien
De route kwam onder andere over de VAM-berg, een kunstmatige heuvel die op het hoogste punt 48 meter is. Een deelnemer die daar uitpufte vertelt: “We hebben heerlijk weer, maar dit is wel even afzien.” Uiteindelijk haalden alle teams tevreden de finish. Ook de deelnemers van de Toertocht en Ladies Ride waren trots op hun prestatie in de warmte. “Afzien voor een ander is minder erg,” lacht een deelneemster.

Nieuw leven opbouwen
Met de prachtige opbrengst van Cycle for Hope biedt De Hoop hulp bij verslaving en psychische problemen, van preventie tot re-integratie. Dankzij de inzet van deelnemers aan Cycle for Hope kan De Hoop mensen welkom heten in inloophuizen, pastorale hulp geven en werkervaringsplaatsen aanbieden waar cliënten een nieuw leven opbouwen.

PS: Er zijn veel mooie foto’s gemaakt, die hier te bekijken zijn.